Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Groen doet goed viert nieuw activiteitenprogramma

Van het zoeken naar kriebelbeestjes, tot steppen en van touwtrekken tot het proeven van groene lekkernijen, er stond voor ieder wat wils op het programma van de kick-off van Groen doet goed. Wethouder Rik van der Linden opende de dag met een anekdote over zijn eigen jeugd in de natuur. ‘Ik ben zelfs nog eens achterna gezeten door een koe!’ Vervolgens stuurde hij de kinderen op pad om de activiteiten rondom de thema’s eten, beleven en bewegen te gaan ervaren. Met rode wangen van plezier en het fijne zonnetje, keerden ze na afloop weer terug naar school.

Na dit eerste voorproefje kunnen de leerlingen van de deelnemende basisscholen zich inschrijven voor het echte werk, het activiteitenprogramma in de Biesbosch. Daar wacht de ze onder andere een spannende griezeltocht, een outdoor dag en een middag kokkerellen met gezond lekkers. In juni volgen nog twee gratis activiteitendagen die voor alle jonge Dordtenaren gratis toegankelijk zijn. Jij komt toch ook?

 

Voor Groen doet goed Dordrecht geeft Duurzaamheidscentrum Weizigt als projectleider samen met Dienst Gezondheid & Jeugd, Doe ff Gezond, Nationaal Park de Biesbosch, Sportbedrijf Dordrecht, StayOkay Dordrecht en Stichting Hattrick invulling aan het programma. Voor alle informatie over het programma en de verschillende activiteiten, kijk je hier.


Groen doet goedGroen doet goed 2Groen doet goed 3


Foto's: Jeroen Niemeijer

Donderdag 9 april vond de tweede feestelijke kick-off plaats van het programma Groen doet goed. Ruim 300 Dordtse basisschoolleerlingen kregen een voorproefje van het gratis sportieve en educatieve activiteitenprogramma dat komend voorjaar in de Biesbosch georganiseerd wordt. Wethouder Rik van der Linden was bij de aftrap aanwezig en gaf het startschot voor een dag én een seizoen bomvol groene activiteiten.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl