Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Filmwedstrijd De Wilde Stad

Filmwedstrijd De Wilde Stad


Kinderen, opgelet! De filmmakers van 'De Wilde Stad' dagen leerlingen van basisscholen en hun leerkrachten uit om een filmpje te maken over de dieren en planten op of in de buurt van het schoolplein. Verzamel je klasgenoten en regel die camera, want er staat veel op het spel! Filmpjes kunnen tot 22 december worden ingestuurd.

Kinderpremière in Pathé

De winnaar mag met de hele klas aanwezig zijn bij de officiële kinderpremière op 24 januari in het Pathé in Haarlem. Hierbij wordt ook het winnende filmpje getoond. Daarnaast krijgt de winnende school €500 van de provincie Noord-Holland voor een natuurvriendelijk project op school. Alle deelnemers ontvangen sowieso een kaartje voor De Wilde Stad. Alle reden dus om mee te doen!


De Wilde Stad: natuur in de stad 

De Wilde Stad is een bioscoopfilm die de stad bekijkt vanuit ogen van de vele wilde dieren en planten die er leven. De filmmakers zijn twee jaar lang iedere dag bezig geweest met het filmen van de natuur in Amsterdam. De film is vanaf 8 februari 2018 te zien in de Nederlandse bioscopen. De film is de opvolger van de succesvolle natuurfilms ‘De nieuwe wildernis’ en ‘Holland - Natuur in de delta’.  


Wedstrijd 

Leerlingen kunnen de filmpjes zelf maken, maar ook met vrienden, de klas, school, enzovoort. Het leukste, spannendste en mooiste filmpje over stadsnatuur wint. Dit handige vijfstappenplan ‘hoe maak ik een film’ helpt je vast verder! Scholieren kunnen hier hun filmpje uploaden en andere informatie vinden. 


Provincie en De Wilde Stad 

De provincie sponsort de film, het lesmateriaal en de filmwedstrijd. Door samen met de makers van de film op te trekken wil de provincie kinderen laten zien hoe mooi natuur in je eigen omgeving is. Adnan Tekin (gedeputeerde natuur): "De film maakt helder hoeveel natuur er eigenlijk in onze steden is. En dat is verrassend veel. Ik ben heel benieuwd welke natuur scholieren ontdekken met hun mobiel, camera of tablet."  


Meer informatie

Kijk voor meer informatie over De Wilde Stad en de filmwedstrijd op 

http://www.dewildestad.nl/ of www.facebook.com/dewildestad

Meer informatie over ‘Groen Kapitaal’ staat op www.groenkapitaalnh.nl


De Wilde Stad

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl