Spring naar inhoud

Duurzaamheidscafé 13 april: Voedsel van Dordtse bodem

Woensdag 13 april organiseert Platform Duurzaamheid weer een Duurzaamheidscafé bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Centraal staat het thema 'Voedsel van Dordtse bodem'. Te gast zijn Max de Moestuinman en voedselbos BuitenZinnig.


Platform Duurzaamheid nodigt je van harte uit voor het Duurzaamheidscafé dat dit voorjaar in het teken staat van voedsel van Dordtse bodem:  

  • Max de Moestuinman geeft tips voor eigen kweek in je (sier)tuin, de buurt of op een schoolplein.
  • Je kunt deze avond actief meedoen met de initiatiefnemers van voedselbos BuitenZinnig op Jeugddorp, www.stichtingbuitenzinnig.nl.
  • Er zijn groenteplantjes en tuinkruiden te koop uit Stadslandbouwkas de Oude Beer.
  • Je kunt je inschrijven voor de Food Community een coöperatieve vereniging in samenwerking met een lokale boer met toegang tot land, voor betaalbare groenteabonnementen. Dit is een initiatief van Drechtstadsboer.
  • Andere duurzame en stadslandbouwinitiatieven ontmoeten.

Wie is Max de Moestuinman?

Dit is een uniek samenwerkingsverband tussen verschillende professionals, doen-denkers, actieve bewoners, lokale organisaties en wereldverbeteraars. Platform DuurzaamheidBedenker en oprichter is Max de Corte. Moestuinman zet zich onder meer in voor stadslandbouw, permacultuur, (buurt)moestuinen en voedselbossen (Forest Gardens) en realiseert ook natuurspeelplekken en groene schoolpleinen. Tijdens het Duurzaamheidscafé zet Max de Corte uiteen hoe een eigen moestuin, een eetbare siertuin of groene, natuurlijke plekken in de buurt waar kinderen kunnen spelen kunnen worden gerealiseerd. Ook deelt hij kennis en ervaring over eetbare (vaste) gewassen en het aanleggen van natuurlijke (kringloop) tuinen waar mens, plant en dier zich thuis voelen. Op een duidelijke wijze licht hij toe hoe je een teeltplan maakt om toe te passen in je eigen tuin, moestuin of voedselbos.

Er zal voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen. Of het nu gaat om moestuinieren op een balkon of de aanleg van een voedselbos.


Gratis toegang

Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Het Duurzaamheidscafé is een initiatief van het burgerplatform Duurzaam Dordrecht. Dit Voedselcafé is georganiseerd door de werkgroep Natuur, Voeding en Gezondheid en vindt plaats in duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30. Toegang is gratis.


www.stadslandbouwdordrecht.nl
www.facebook.com/St-Platform-Duurzaam-Dordrecht


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl