Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Duurzaamheid is geen eindstation maar een werkwoord

MVODe rode draad van de drukbezochte bijeenkomst was de strategie Route2020 van FrieslandCampina. Het duurzaamheidsprogramma waar Jaap Petraeus verantwoordelijk voor is, vormt een belangrijk onderdeel van Route2020. De leden van MVO Drechtsteden kregen gedurende de bijeenkomst flink wat praktische handvaten toegereikt afkomstig uit deze strategie. Wel bleef Petraeus realistisch door op te merken dat verduurzaming nu eenmaal veel tijd kost en dat het boven alles belangrijk is om de afnemer niet uit het hoog te verliezen. De focus moet hierbij liggen op de waarde van duurzaamheid voor de klant, niet de kosten. Samenwerking is hierin dan ook het sleutelwoord.

Dat FrieslandCampina succes boekt met haar strategie blijkt wel uit de waardering die zij daar voor gekregen hebben. Onder andere de titel ‘100% sustainable supplier’, uitgereikt door Unilever, mochten zij in ontvangst nemen. De basis van het succes is volgens Jaap Petraeus echter vrij simpel: ‘De dingen die je nu doet moet je gewoon net een stukje beter doen’.

 

De bijeenkomsten van MVO Drechtsteden, hét meest duurzame bedrijvennetwerk van de regio, zijn alleen toegankelijk voor leden. Al 40 bedrijven zijn aangesloten bij het netwerk waaronder Rabobank Drechtsteden, Cablean, VORM Bouw BV, Kemper en Van Twist en Xylem. Wilt u ook lid worden? Kijk op hier voor meer informatie over het bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden.


Donderdag 12 maart kwamen de leden van bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden samen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Het vooruitstrevende duurzaamheidsprogramma van FrieslandCampina vormde het onderwerp van de avond met als gast Jaap Petraeus, Corporate Manager Sustainability bij FrieslandCampina. Tijdens de bijeenkomst werd de verduurzaming van de zuivelketen, van gras tot glas, behandeld.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl