Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

CleanTeam houdt de Dordtse straten schoon

Zwerfafval opruimen? In Dordrecht is het een hele gewone zaak! De Dordtse Doorpakkers, een nog steeds groeiende groep Dordtenaren, zorgen samen voor een schone stad. Niet alleen inwoners steken hun handen uit de mouwen, ook het speciale CleanTeam zet zich hier meerdere malen per week voor in.


Maak kennis met het CleanTeam

Elke maandag, woensdag en vrijdag werkt een ploeg van ongeveer 10 mensen voor het CleanTeam. Deze dames en heren prikken papier en ander afval in de wijken rondom het pand van ‘Onze Buren’ aan het Matena’s Pad in de wijk Noordflank. Deze hechte groep mensen werkt hard en bestaat uit trouwe leden. Velen maken al jaren deel uit van het team.

 

Vrijwillig aan de slag

In het CleanTeam werken buurtbewoners samen met cliënten van ggz-organisatie Yulius en cliënten van het Leger des Heils. De werkzaamheden gebeuren geheel op vrijwillige basis en vormen daarnaast een zinvolle invulling van de dag. Er worden nieuwe contacten gelegd en de leden van het CleanTeam hebben een gezellige tijd met elkaar. Een frisse neus halen én actief bezig zijn, doet deze harde werkers goed.

 CleanTeam

Samen sterk

Het afvalgrijpen is niet langer een individuele en onopgemerkte bezigheid maar een activiteit die als een gezamenlijke taak gezien wordt, groot effect heeft en gewaardeerd wordt. Afvalgrijpen draagt bij aan een duurzamer en leefbaarder Dordrecht. Vanuit de campagne 'n schone stad… je hebt het zelf in de hand! beloonde Duurzaamheidscentrum Weizigt het werk van het CleanTeam dan ook met een fijne sjaal om tijdens het opruimen van het zwerfvuil lekker warm te blijven.

 

Ook mee doen?

Het CleanTeam is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Interesse? Meld je aan! Voor meer informatie over het CleanTeam en/of om je aan te melden, neem je contact op met Arja Leeuwenburgh (projectleider Onze Buren) via 06-18832335.Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl