Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Bezoeker schenkt Weizigt exoskelet van 2 vogelspinnen

3 december 2019


Vorige week heeft Duurzaamheidscentrum Weizigt een bijzonder cadeau gekregen van een van haar trouwe bezoekers. Namelijk het exoskelet van twee vogelspinnen (Chileense vogelspin en Mexicaanse roodpootvogelspin).


Exoskelet

Vogelspinnen groeien, en moeten zich van tijd tot tijd ontdoen van hun oude, harde exoskelet. Door het vervellen krijgen ze nieuwe haren. Door deze nieuwe haren kunnen ze uitstekend voelen, worden ze beschermd en kunnen ze zich ontdoen van parasieten.

 

Mexicaanse roodpootvogelspin

De Mexicaanse roodpootvogelspin (L) is een vogelspin afkomstig uit Mexico en Belize. Deze vogelspinnen houden van graven en zich verstoppen in droog struikgewas. Zoals met alle nauw verwante tarantula-soorten, verdedigen ze zichzelf door het afwerpen van hun brandharen. Door het nerveuze gedrag van de Mexicaanse vogelspin gebeurt dit regelmatig.  

 Vogelspin


Chileense vogelspin

De Chileense vogelspin (R) is een bodembewonende vogelspin die afkomstig is uit de Atacama-woestijn in Chili. Ze leven daar in ondiepe holen en tussen de struiken. Net zoals andere vogelspinnen, eet de Chileense vogelspin voornamelijk insecten. Het is een rustig beestje dat bij gevaar niet zo snel brandharen af zal gooien maar eerder zal vluchten.

 

Informatiepunt

Wil jij deze exoskeletten in het echt bewonderen? Je vindt ze in de schatkist in het Informatiepunt op Stadsboerderij Weizigt. Het Informatiepunt is elke woensdag, zaterdag en zondag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl