Spring naar inhoud

Basisschoolleerlingen lopen voor schoon water

Woensdag 22 maart wandelen bijna 120 basisschoolleerlingen uit Dordrecht en Zwijndrecht 6 kilometer met 6 liter water op hun rug om geld in te zamelen voor schoon drinkwater- en sanitatieprojecten in Afrika. Ze doen dit in het kader van Wandelen voor Water.


De kinderen starten bij Duurzaamheidscentrum Weizigt en lopen door de binnenstad van Dordrecht. Het geld dat zij ophalen met deze prestatie gaat naar schoon drinkwaterprojecten van Simavi in Kenia, Oeganda en Tanzania. Voorafgaand aan de sponsorloop krijgen de kinderen een gastles van Simavi om meer te leren over de wereldwijde waterproblematiek en de betekenis hiervan voor leeftijdsgenootjes in Afrika.

Scholen uit de regio


De 3 deelnemende scholen zijn school Mühring en De Fontein uit Dordrecht en de Toermalijn uit Zwijndrecht. Wethouder Rik van der Linden geeft om 9 uur het startsein bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Dit doet hij in het bijzijn van wethouder Floor van de Velde uit Hendrik-Ido-Ambacht, Heemraad Leo van Gelder van Waterschap Hollandse Delta, Heemraad Gerard Nieuwenhuis van Waterschap Rivierenland en Rob Kreutz van Waterbedrijf Evides. Deze wandeling wordt georganiseerd i.s.m. Simavi, Waterschap Rivierenland, Hollandse Delta en Waterbedrijf Evides.


ontvangst scholen


Gebrek aan schoon drinkwater


Voor kinderen in ontwikkelingslanden betekent waterschaarste vaak dat ze uren moeten lopen om een paar liter vervuild drinkwater te halen, iedere dag. Hierdoor kunnen ze minder vaak naar school en missen ze belangrijke lessen. Daarnaast verspreiden ziektes, zoals diarree, zich snel zonder toegang tot basisvoorzieningen als toiletten, schoon drinkwater en hygiëne. Om schoon drinkwater ook voor hen toegankelijk te maken, halen de Nederlandse kinderen geld op met de sponsorloop Wandelen voor water.

Opbrengst


Goed nieuws: het bedrag dat zij hiermee ophalen, wordt dit jaar door Aqua for All met 80% verhoogd! Met de opbrengst van Wandelen voor Water dringt Simavi het aantal, door vervuild water veroorzaakte ziektes, terug onder schoolkinderen in Kenia, Oeganda en Tanzania.

Wandelen voor Water is een landelijk initiatief dat georganiseerd wordt door Aqua for All. Simavi verzorgt elk jaar rondom Wereld Waterdag, 22 maart, een groot aantal sponsorlopen, zo ook bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Meer informatie: www.simavi.nl/wandelenvoorwater.nl

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl