Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Afvalkarretje voor actieve Dordtse Doorpakker

HandicartMeneer Wapperom houdt al geruime tijd vanuit de Buitenwacht de buurt schoon. Met zijn afvalgrijper loopt hij een vierkant: van de overkant van de Bosboom-Toussaintstraat tot aan het politiebureau en van de J. Marisstraat tot aan de Laan der Verenigde Naties. Meneer Wapperom pakt alles mee, van zwerfafval tussen de struiken tot de allerkleinste stukjes afval. "Ik wil niets laten liggen!" Het resultaat is er dan ook zeker naar; meneer Wapperom haalt elke week 20 volle afvalzakken op. Op vrijdag worden de volle zakken vervolgens opgehaald door A-Garden.


Handicart

Eerst gebruikte meneer Wapperom een oud winkelwagentje om het afval in te vervoeren tijdens zijn rondes, maar dit was eigenlijk erg onhandig. Daarom heeft hij een mooi lichtgewicht karretje, een handicart, gekregen waar twee zakken aan kunnen hangen. "Naast opruimen kan ik het afval nu ook scheiden", aldus meneer Wapperom.

De onvermoeibare inzet van meneer Wapperom heeft meerdere positieve resultaten. Het levert de buurtbewoners een schone leefomgeving op en meneer Wapperom levert het een leuk contact met zijn buren op. Daarnaast inspireert zijn inzet hopelijk anderen om ook mee te helpen de buurt schoon te maken en te houden!


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl