Spring naar inhoud

182.500 bezoekers voor Weizigt in 2019

In 2019 heeft Duurzaamheidscentrum Weizigt 182.548 bezoekers welkom mogen heten. Dit is een stijging van maar liefst 16% ten opzichte van 2018 toen Weizigt een kleine 157.000 bezoekers ontving. Een uitgebreid activiteitenprogramma en de samenwerking met Gemiva-SVG Groep zorgden onder andere voor deze flinke groei.

 

Leren en recreëren

Ruim 182.500 mensen, jong én oud, brachten het afgelopen jaar een bezoek aan Weizigt. Hier volgden zij verschillende lessen, namen deel aan allerlei activiteiten, knuffelden met de dieren of wandelden bijvoorbeeld ter ontspanning een rondje door de Tuinen. Begin juli kon Weizigt al de 100.000ste bezoeker verwelkomen.


Educatie bij Weizigt

 

Uitgebreid aanbod

Het vaste activiteitenprogramma van Weizigt, waaronder Pasen bij Weizigt, de Boerderijmiddag en de vakantieactiviteiten, konden ook dit jaar weer op veel enthousiaste bezoekers rekenen.

Het aanbod werd in het voorjaar van 2019 uitgebreid met de Weizigt Woensdag, een leuke, gratis activiteit elke eerste woensdag van de maand voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar oud. Ook stonden er het afgelopen jaar vakantieactiviteiten in de voorjaarsvakantie op de planning.

Wat daarnaast voor extra aanloop zorgde, was de opening van ontmoetingscentrum Fideel door Gemiva in het Koetshuis. Op dinsdagochtend, woensdagmiddag en donderdagochtend is Fideel geopend en heten de cliënten van Gemiva iedereen van harte welkom. Een extra bijkomstigheid hiervan is dat het Koetshuis, na jaren gesloten te zijn geweest voor publiek, nu weer drie keer per week voor bezoekers toegankelijk is.

 

Educatie voor jong én oud

Ook dit jaar verzorgde Weizigt voor basisschoolleerlingen uit Dordrecht, én de overige Drechtsteden, lessen, projecten en activiteiten op het gebied van natuur en duurzaamheid. Maar ook studenten, van zowel de Pabo als de opleidingen Dierverzorging en Paraveterinair, deden inspiratie en kennis op bij Weizigt tijdens een op maat gemaakte introductiedag.

230 brugklassers van het Wellantcollege brachten aan het einde van 2019 nog een bezoek aan Weizigt tijdens een speciale projectweek rondom water.

Ook vanuit het buitenland wist men Weizigt te vinden. Eind september kwamen 70 medewerkers van kinderboerderijen uit heel Europa als onderdeel van de jaarlijkse EFCF conferentie bij Weizigt om inspiratie op te doen.

 

Duurzaamheidscentrum Weizigt is het gehele jaar, met uitzondering van 1 januari, Koningsdag en 25 december, van 09.00 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek. Het terrein is gratis te bezoeken. Voor meer informatie over Weizigt, het activiteitenprogramma en lesaanbod kijk je op www.weizigt.nl.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl