Spring naar inhoud
Home Inwoners Week van Ons Water Week van Ons Water in de Drechtsteden

Week van Ons Water in de Drechtsteden

Beleef het Water in de Drechtsteden

In onze waterrijke regio kun je het water op veel plekken beleven en erover leren. Plan in de Week van ons Water bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de volgende locaties:


Biesboschcentrum Dordrecht

Huur een bootje of een kano en maak een mooie tocht door de Hollandse Biesbosch. Uiteraard kan je het prachtige gebied ook te voet verkennen. Misschien spot je wel een bever! Klik hier.  


Biesboschcentrum


Biesboschmuseumeiland

Mooi weer? Pak de fiets naar de Kop van het Land, neem het pondje en fiets naar het museumeiland. Bezoek daar de Biesbosch Beleving. Dit is een maquette waarin de plattegrond van de Biesbosch in reliëf is vorm gegeven. Compleet met dijken, polders, kreken en wisselende waterstanden. Vanaf de groene daken van het museum stroomt het water de maquette in. Klik hier.


Museumeiland


De molens van Kinderdijk          

Vele toeristen weten de molens te vinden en verwonderen zich over een land dat onder de zeespiegel ligt en toch droge voeten houdt!

Zelf vinden wij dat heel gewoon, maar dat is het eigenlijk niet. In Kinderdijk zie je hoe Nederland al eeuwenlang leeft, vecht en samenwerkt met water. De duurzame samenwerking tussen natuur en techniek in de polders van Kinderdijk is zo uniek en waardevol, dat het hele gebied nu op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Ontdek hier wat er allemaal te doen is: klik hier.


Kinderdijk


Het Nationaal Baggermuseum  

Baggeren is van belang voor het vrijhouden van vaarwegen, maar wordt ook toegepast voor het creëren van nieuw land of eilanden. In het Baggermuseum kun je kennis maken met de wondere wereld van het baggeren. Probeer het zelf in de BaggerPraktijkTuin:
In de tuin staan een tiental werkstations waar kinderen en volwassenen verschillende baggertechnieken kunnen uitproberen. Test je baggerskills!

Klik hier.


Baggermuseum

 

Aquarama, beleef de weg van het water

Bij Weizigt kun je natuurlijk ook dagelijks de Weg van het Water beleven in het Aquarama. Ontdek hoeveel water je dagelijks gebruikt, hoe je rioolwater wordt gezuiverd en welke diertjes er in het water leven. Dagelijks te bezoeken tijdens de openingstijden van Weizigt.


Aquarama

 

Waterspelletjes en -weetjes online

Komt het water met bakken uit de hemel? Dan kun je ook achter je computer van alles leren over water.
Op www.droppiewater.nl  zijn allerhande leuke spelletjes en weetjes te vinden voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.  

Of bezoek de website van Evides voor spelletjes en proefjes, een waterquiz en leuke kleurplaten.


Droppie Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl