Spring naar inhoud
Home Inwoners Week van Ons Water Wateruitjes

Wateruitjes

Zin in een spetterend wateruitje? In de regio Drechtsteden kun je nog veel meer ontdekken over water. Hieronder een aantal tips:


BiesboschBiesboschcentrum Dordrecht

Heb jij de nieuwe tentoonstelling in het Biesboschcentrum al gezien? Kom alles te weten over de vijf Biesboschthema's: waterrijk, plantenpracht, beversporen, vogelparadijs en het Biesboschverleden. Combineer je bezoek aan de tentoonstelling met een mooie vaartocht of een bezoekje aan het BeverBos. 

Klik hier voor meer informatie.


600 jaar

600 jaar Elisabethsvloed

De nacht van 18 november 1421: een woeste storm breekt de dijken en veroorzaakt een van de ergste overstromingen uit de vaderlandse geschiedenis: De Sint Elisabethsvloed. Mensen stierven en dorpen verdwenen. Maar tegelijkertijd werd ook de Biesbosch gevormd.
Dit jaar wordt deze historische gebeurtenis herdacht. 600 jaar Elisabethsvloed, een themajaar vol bijzondere, inspirerende en spannende activiteiten loopt van juli 2021 t/m september 2022.
Alle evenementen vind je hier. 


BaggermuseumNationaal Baggermuseum

Nederlanders zijn echte watermanagers. In het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht maak je kennis met het heden en verleden van de baggerindustrie. Test je eigen baggerskills in de BaggerPraktijkTuin. In de herfstvakantie is de tuin open van woensdag tot en met zaterdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. 

Klik hier voor meer informatie. 


KinderdijkWerelderfgoed Kinderdijk

In Kinderdijk zie je hoe Nederland al eeuwenlang leeft, vecht en samenwerkt met het water. Bezoek de museummolens en ga mee met een rondvaart door het gebied. 

Klik hier voor meer informatie. 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl