Spring naar inhoud
Home Inwoners Week van Ons Water Watereducatieweek

Watereducatieweek

In het tweede deel van de week van de Week van ons Water staat leren over water centraal. 


Bij Weizigt komen verschillende schoolklassen langs voor de Waterproefles. Ze doen onderzoek naar de helderheid van het water, welke diertjes erin leven en meten de ph-waarde. Ook zijn er opdrachten in het Aquarama en over kraanwater. Andere klassen gaan die week op excursie naar de Noordwaard. Ze leren daar van waterschap Rivierenland wat er nodig is voor stevige dijken en gaan zelf op dijkinspectie. 


Aquarama


Tot slot krijgen een aantal scholen een gastdocent op bezoek voor de les: De kracht van water in de Drechtsteden. Want er is ontzettend veel te vertellen en te leren over onze waterrijke regio.
De les begint met een stukje geschiedenis met de Sint Elisabethsvloed, het ontstaan van de waterschappen en de molens van Kinderdijk. Ook is er in de les aandacht voor het unieke zoetwatergetijdegebied De Biesbosch en de bijzondere bewoners zoals de visarend en de bever. Het laatste deel van de les gaat over hoe we droge voeten houden, ook in de toekomst!

 

Alle lessen over water worden mede mogelijk gemaakt vanuit een samenwerking met onze waterpartners: waterschap Hollandse Delta, waterschap Rivierenland, Evides Waterbedrijf en Oasen Drinkwater.


Logo's

 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl