Spring naar inhoud
Home Steun ons

Steun ons

Weizigts doelen en bezigheden 

Duurzaamheidscentrum Weizigt stimuleert duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio, de Drechtsteden. Dit doet Weizigt met activiteiten en door het aanbieden van recreatie- of educatiemogelijkheden op en rondom een van de meest duurzame Stadsboerderijen van Nederland en het monumentale Koetshuis.


Weizigt heeft twee hectare uniek natuurterrein, met mooie faciliteiten, ontdektochten en het professionele aanbod van educatieve programma’s. Er zijn dus volop mogelijkheden voor inwoners en scholen om te ontdekken, leren en recreëren; en voor bedrijven en andere organisaties om bijeenkomsten te organiseren, elkaar te ontmoeten en kennis op te doen.  


ANBI-logo | Steun ons Duurzaamheidscentrum Weizigt


ANBI-status 

De afkorting ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI-status wordt uitgegeven door de Belastingdienst aan organisaties die zich voor minstens 90% inzetten voor het algemeen nut.

Wanneer je geld schenkt aan een organisatie met een ANBI-status, is je gift aftrekbaar van je inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Een overheidsinstelling - en dat is Weizigt, omdat ons duurzaamheidscentrum deel uitmaakt van de gemeente Dordrecht - wordt in het algemeen beschouwd als ANBI.
Ook giften aan Weizigt zijn dus aftrekbaar.


Mogelijkheden  

Je kunt ervoor kiezen om eenmalig of periodiek te schenken. Om in aanmerking te komen voor de belasting-aftrek van periodieke giften, moeten de donateur en de ANBI de gift vastleggen in een overeenkomst. De Belastingdienst heeft daarvoor dit formulier opgesteld. Als u vragen hebt, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. 


Weizigts gegevens

IBAN: NL58BNGH0285074938 - Weizigt, Route DO221059

BTW-nummer: NL0019.15.794.B01


Bedankt voor uw interesse om Duurzaamheidscentrum Weizigt te steunen! Als u meer wilt weten over onze activiteiten en waar uw geld naartoe zou gaan na een schenking, neem dan een kijkje op deze website of neem contact met ons op.


Symbool 'geven' - Bloem | Steun ons Duurzaamheidscentrum Weizigt

Ga naar

Contact

Disclaimer

Vacatures

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl