Spring naar inhoud
Home Scholen Uitleen lesmateriaal Dier-o-theek

Dier-o-theek

Probeer het zelf maar eens: een week lang voor een levend dier zorgen. Dan zie je dat er heel wat bij komt kijken. De Dier-o-theek biedt je de mogelijkheid om korte tijd (maximaal 1 week en niet in het weekend), levende dieren van onze Stadsboerderij te lenen voor lessen of projecten.


Het dier dat je van ons kunt lenen heeft water nodig. Voer op vaste tijden. Het hok moet schoon. Voor jou, als leerkracht, zijn het maar kleine handelingen. Door er met je leerlingen over te praten, wordt hen duidelijk dat een levend dier echt zorg nodig heeft.


De logé-voor-een-week laat zich natuurlijk ook uitgebreid bekijken. Hoe leeft het dier in de vrije natuur? Wat zeggen z'n tanden of z'n nagels over de manier waarop hij of zij leeft?


Het tarief is € 49,50 per week (excl. 21% BTW) per dier (zelf halen en terugbrengen). Dit is inclusief voer en onderkomen voor de dieren.
Je ontvangt een factuur van Duurzaamheidscentrum Weizigt.


De volgende dieren kun je lenen voor in de klas

  • Kip
  • Konijn
  • Koppel muizen
  • Koppel ratten
  • Koppel woestijnratten


Knuffeluur

Het is ook mogelijk om een 'knuffeluur' te boeken bij Weizigt. Een dierverzorger van de Stadsboerderij komt dan met verschillende kleine dieren naar je school toe. Het tarief hiervoor is €195,00 (excl. 21% BTW) inclusief begeleiding en transport.
 

Direct reserveren?

Ga naar het reserveringssysteem.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl