Spring naar inhoud
Home Scholen Groen doet goed Wat is Groen doet goed?

Wat is Groen doet goed?

Groen doet goed is een programma waaraan tien verschillende Zuid-Hollandse gemeenten deelnemen. De provinciale projectorganisatie is in handen van IVN. Voor Groen doet goed Dordrecht geeft Duurzaamheidscentrum Weizigt als projectleider samen met Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ, Doe ff Gezond, IVN Dordrecht, Nationaal Park de Biesbosch, Sportbedrijf Dordrecht, StayOkay Dordrecht en Stichting Hattrick invulling aan het programma.


Ook meedoen met je school/BSO of vereniging? Stuur ons een mailtje!


Groen doet goedWat is Groen doet goed:

Groen doet goed is een programma dat kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 12 jaar oud op een speelse en leerzame manier kennis wil laten maken met de natuur. Het programma is een samenwerkingsverband tussen tien Zuid-Hollandse gemeenten en alle terreinbeherende organisaties in Zuid-Holland. Het initiatief hiervoor is genomen door IVN Zuid-Holland. In elke gemeente wordt op een eigen manier invulling gegeven aan dit programma. 

Doel:

Het doel van Groen doet goed is om kinderen die normaal gesproken niet in de buitengebieden als de Biesbosch komen, kennis te laten maken met dit natuurgebied. Hierbij staat de beleving en het motiveren en enthousiasmeren tot herhaalbezoek centraal. 

Doelgroep:

Groen doet goed Dordrecht richt zich op Dordtse kinderen die wonen in sterk verstedelijkt gebied met weinig groen in de buurt. De focus ligt op kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud en hun opvoeders. 

Programma:

Klik snel verder om te zien wat er de komende tijd op de planning staat.

 Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant
  • Genieten van lokale producten!                         www.rechtstreex.nl


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl