Spring naar inhoud
Home Scholen Groen doet goed Toppie Seizoensdag 27 februari

Toppie Seizoensdag 27 februari

Kom ook naar de Toppie Seizoensdag bij De Sterrenlanden!

 

Donderdag 27 februari, in de voorjaarsvakantie, organiseren we weer een Toppie Seizoensdag!

Deze keer zijn we te gast bij de Sterrenlanden en hebben we als thema: Vreemde dingen.

Doe mee aan gekke vormen van bekende sporten, maak bijzondere wezens van klei, speur naar vreemde vogels in de natuur en proef van bijzondere soorten groenten en fruit. Kortom, een beetje vreemd maar wel heel leuk! Tijdens de Toppie Seizoensdag maak je met leeftijdsgenootjes kennis met al deze vreemde dingen.


Toppie Seizoensdag

Programma

Tijdens deze Toppie Seizoensdag organiseren we de activiteiten in een 'carrousel'. Dat betekent dat we allerlei kleine activiteiten organiseren en je van de ene naar de andere activiteit gaat. Zo hoef je dus niet te kiezen en kan je aan alles meedoen!

 

Tijden:

10.00 uur – 12.15 uur

 • Activiteitenprogramma - ronde 1
13.00 uur – 15.15 uur

 • Activiteitenprogramma - ronde 2

Wat gaan we doen:

 

Sport/Spel:

 • Bean Bag Baseball: Het lijkt op honkbal maar dan zonder knuppel en bal! Probeer de pittenzakjes in het juiste gat te gooien en loop naar het juiste honk toe.
 • Koersbal: Een soort jeu de boules, maar dan net anders. Je speelt 1 tegen 1 en kunt punten scoren door zo dicht mogelijk bij het kleine balletje te liggen, het kleine balletje te raken en/of je ballen in de achtervakken te gooien.

Natuur:

 • Vreemde Vogels: Ontdek welke bijzondere en gekke diertjes er dicht bij de grond, maar ook in de lucht, leven.

Cultuur:

 • Vreemde kleiwezens: Lig je wel eens te dromen over vreemde wezens? Zijn ze gevaarlijk, vriendelijk of heel erg schattig? Groot, klein, lang, dik of dun? Wat eten ze precies, en waar kun je dat aan zien? Zien ze er bijzonder uit? Hoeveel ogen hebben ze? Wat voor een neus, mond en poten? Hoe verplaatst jouw vreemde wezen zich? Kruipend, rollend of vliegend? We gaan het allemaal ontdekken tijdens de workshop! Klei zal het basis materiaal zijn wat natuurlijk verder versierd kan worden met andere materialen.

Gezonde voeding:

 • Wat proef ik: Proef van gekke, mooie, bijzondere én vooral lekkere soorten groenten en fruit en probeer te raden wat je zojuist in je mond hebt gestoken.

Locatie:

Alle activiteiten vinden plaats in en rondom De Sterrenlanden, Minnaertweg 4, 3328 HN Dordrecht.


Het programma voor de ochtend en de middag is precies hetzelfde, schrijf je dus in voor de ochtend óf voor de middag. Neem zelf wat lekkers te eten en te drinken mee voor tijdens de activiteiten.

Meld je aan!

Meedoen aan de Toppie Seizoensdag is helemaal gratis, maar om zeker te zijn van je plekje vragen we je wel je vooraf aan te melden.

Je kunt je voor de ochtend of de middag inschrijven en de aanmeldingen worden ingedeeld naar leeftijd. Hierdoor kan het gebeuren dat broertjes en zusjes niet bij elkaar ingedeeld worden. Maar door dit te doen kunnen we de activiteit beter op de leeftijd van de kinderen afstemmen en is het voor de kinderen veel leuker om mee te doen.  Er is per leeftijdscategorie (4 tot 7 jaar, 6 tot 9 jaar, 8 tot 12 jaar) plaats voor 20 kindjes. Ouders zijn welkom om te blijven kijken, maar dit hoeft niet.

 

Wil je je aanmelden? Dat kan!

Stuur een mailtje naar em.baars@dordrecht.nl met de volgende gegevens:

 • Naam kind(eren)
 • Leeftijd kind(eren)
 • Voorkeur voor ochtend of middag
 • Naam ouder/grootouder/verzorger
 • Telefoonnummer ouder/grootouder/verzorger

Tot dan!

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant
 • Genieten van lokale producten!                         www.rechtstreex.nl


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl