Spring naar inhoud
Home Scholen Primair onderwijs Project Schapenkoppen

Project Schapenkoppen

Verschillende Dordtse basisscholen doen mee aan het project Schapenkoppen. Een heel schooljaar zetten deze scholen zich in voor een schone schoolomgeving en werken de leerlingen met elkaar samen om dit voor elkaar te krijgen. Terwijl ze dit doen zijn ze ook nog eens lekker actief bezig in de buitenlucht en zetten zij zich positief in voor het milieu. Want dat is waar het project Schapenkoppen om draait: opruimen van afval helpt!


"Op en rondom het schoolplein is het  weer een flink stuk schoner. En wat leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen er van worden!"

(hulpmoeder groep 4/5 van basisschool De Fontein)


"Op vrijdagmiddag gaan de kinderen van De Keerkring samen met een hulpouder aan de slag. Zij gaan de schooltuin in of naar het schoolplein om deze afvalvrij te maken. De kinderen helpen op deze manier de school en haar omgeving schoon te houden. Ook de schooltuin moet soms worden opgeruimd. De kinderen zijn dan niet bang om hun handen vies te maken. Bij het schoon maken komen de kinderen ook nog leuke beestjes tegen!" 

(Rik Schaap, Leerkracht groep 5, OBS De Keerkring)             


worm hand



Schapenkop!

Het is een bijnaam voor iedereen die in Dordrecht geboren is. Maar waarom heten Dordtenaren eigenlijk zo?


In de 17e eeuw betaalde je bij de stadspoorten van de stad belasting als je spullen de stad in wilde brengen. Twee mannen wilden op een dag, zonder te betalen, een schaap de stad inbrengen. Daarom bedachten ze een truc. Ze verkleedden het schaap als een jongetje. Bij de stadspoort zetten ze het schaap op haar achterpoten. De mannen namen elk een voorpoot en lieten het dier tussen hen in lopen. Het leek net echt! De poortwachters lieten de '3 mannen' door. De mannen dachten dat het gelukt was, maar helaas ging het mis. 'Bèèèh!', zei het jongetje. De poortwachters ontdekten de truc en arresteerden de mannen. Nadat de mannen de belasting hadden betaald mochten zij de stad in. Maar Dordtenaren raakten hun bijnaam nooit meer kwijt.



schapenkoppen

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl