Spring naar inhoud

Primair onderwijs

Het Educatief Aanbod voor schooljaar 2023 - 2024 staat online!

Ben je op zoek naar educatie op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid? Dan ben je bij Weizigt én het Biesboschcentrum Dordrecht aan het juiste adres!


kast


Ontdek de Biesbosch! 

Bij Biesboschcentrum Dordrecht staat natuurbeleving voorop. Speciaal voor groep 3 zijn er nieuwe seizoens-activiteiten in de Biesbosch. In het voorjaar en najaar kunnen de kinderen mee op natuurbelevingstocht met het thema lente en herfst. Voor de groepen 4-8 is de 'Biesbosch belevenis: vogels' helemaal vernieuwd terug, met extra aandacht voor roofvogels. Vanaf groep 6 kun je mee met de nieuwe bootexpeditie. En heb je zin om lekker sportief te spelen tot je groen ziet? Daarvoor is er vanaf nu de 'Biesbosch beweging Natuursprong' activiteit voor groepen 4-6!


Naar aanbod


Welkom bij Weizigt 

Natuurlijk is er ook weer van alles te leren en te beleven bij Weizigt! Denk aan: lessen over de dieren van de Stadsboerderij, een les over de bijen en alles leren over de weg van het water in het Aquarama. Dit schooljaar starten de nieuwe lessen: De grote opruiming, in de natuur voor groep 3-4 en De tuin met Stip, voor groep 1-2. Ook kun je bij Weizigt lesmaterialen, opgezette dieren en modellen lenen voor op school.


Let op!

Hoe eerder je reageert, hoe meer kans je hebt dat de gewenste les en periode nog vrij zijn. Klik hiervoor op de onderstaande button.


Aanvinklijst

Verwerk jij de aanmeldingen voor je collega's? Hieronder vind je een aanvinklijst die je onder collega's kunt verspreiden. Vraag hen de gegevens van de groep in te vullen en aan te geven wat de wensen zijn.


Let op! Deze lijst is voor eigen gebruik. Via het digitale inschrijfsysteem kun je zelf de inschrijvingen verzorgen.


MS Word-bestandDownload aanvinklijst (85 kB)


Inschrijven

Om een reservering te plaatsen ga je als volgt te werk:

  • Ga naar het aanbod

  • Je kunt nu het hele aanbod Natuur- en Duurzaamheidseducatie inzien. Heb je je keuze gemaakt? Log dan in met de gegevens die je van ons ontvangen hebt en reserveer een educatief product.

  • Als de aanvraag definitief is, ontvang je een bevestiging met een ingeroosterde datum.

  • Geef eventuele wijzigingen en/of annuleringen tijdig door.

Heeft je school nog geen gebruikersaccount? Neem dan contact op met Duurzaamheidscentrum Weizigt via educatieweizigt@dordrecht.nl of telefonisch, (078) 770 82 00.


Folder educatief aanbod

Alle scholen voor primair onderwijs in Dordrecht ontvingen in mei 2023 deze folder met het educatief aanbod.

 
PDF-bestandDownload de folder educatief aanbod schooljaar 2023-2024. (3195 kB)


Aanbod voor andere Drechtsteden en overige organisaties

Via het programma Watereducatie Drechtsteden kunnen scholen uit de volgende gemeenten kosteloos gebruik maken van het watereducatie aanbod: Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht.

Ook kunnen scholen uit deze en andere gemeenten via Weizigt inschrijven voor de lessen bij Biesboschcentrum Dordrecht. Let op: aan deze lessen zijn kosten verbonden.

Klik hier voor meer informatie of klik op de button hierboven om direct naar het reserveringssysteem te gaan. In het reserveringssysteem eerst de eigen gemeente (of: overige organisaties) aanvinken, daarna zoeken in het aanbod. 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl