Spring naar inhoud
Home Inwoners Dordtse doorpakkers Dordtse initiatieven

Dordtse initiatieven

Het hele jaar door zijn er in onze stad allerlei initiatieven actief om Dordrecht een stukje schoner te maken. Vindt er binnenkort een actie plaats waaraan je deel wil nemen of heb je zelf een actie opgezet? Neem dan even contact met ons op via schoon@dordrecht.nl.

 

Initiatief 'Houd onze provinciale weg schoon!'

Elke maand vraagt initiatiefnemer en Dordtse Doorpakker Tony Bruys op kunstzinnige wijze aandacht voor een schone Provincialeweg. Met een groot bord langs de weg wordt iedereen gewezen op het schoon houden van de omgeving.


Zwerfvuil opruimen door bewonersvereniging De Vier Burgen

Bewonersvereniging "De Vier Burgen" in Sterrenburg onderneemt gezamenlijk een aantal acties om de buurt leefbaar te houden. Een van de projecten is het opruimen van het zwerfvuil. Elke eerste zaterdag van de maand gaat een groep vroeg in de ochtend op pad om het zwerfvuil in de buurt op te ruimen. Elke keer halen zij volle zakken op. Meer informatie over de bewonersvereniging "De Vier Burgen" kunt u opvragen via het emailadres de4burgen@gmail.com


Dordtse ondernemers voor een schone stad

Richard Dries van Scheer & Schuim en Peter Louter van de Radiobeurs Ondernemersvegen met regelmaat de omgeving van hun winkel. Zij staan voor een schoon Dordrecht en zijn daarom te zien op de nieuwe posters van ’n Schone Stad. Want winkelen, een hapje eten en ‘gewoon’ even lopen door de binnenstad is nu eenmaal fijner als het schoon is. Dat kunnen we alleen samen bereiken.

Actieve ondernemers zijn binnenkort ook te herkennen aan de speciale sticker op de gevel van hun winkel. Hiermee geven zij aan: ik zet me in voor een schone, aantrekkelijke en gastvrije binnenstad.

Er volgen diverse acties waar winkeliers en ondernemers zich bij aan kunnen sluiten, bijvoorbeeld door zwerfvuil op te ruimen en peuken op straat te voorkomen. Ideeën hiervoor komen vooral van de ondernemers zelf. Ook een idee en interesse in schoonacties in de binnenstad? Meld je aan bij giel.hakman@planterra.nl

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant
  • Genieten van lokale producten!                         www.rechtstreex.nl


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl