Spring naar inhoud
Home Inwoners Dordtse Doorpakkers Dordt Schoon 2021

Dordt Schoon 2021 - 20 t/m 27 maart

Heel veel Dordtenaren zetten zich in om het zwerfafval in Dordrecht op te ruimen. Deze helden trekken er regelmatig op uit met hun afvalgrijper. Want in de buitenlucht bewegen én tegelijkertijd zwerfafval opruimen geeft een goed gevoel. Het opruimen kun je alleen doen of samen met je kinderen. Dit jaar maken we met elkaar een ommetje, een ommetje Dordt Schoon van 20 maart tot en met 27 maart. Doe je mee?


Dordt Schoon


Pak je grijper en doe mee!

Heb je al een afvalgrijper? Dan is meedoen super simpel. Pak je grijper en maak tussen 20 maart en 27 maart een wandeling in je buurt. Tijdens het wandelen ruim je het zwerfvuil wat je tegenkomt op. Het opruimen kun je alleen doen of bijvoorbeeld samen met je kinderen.

 

Nog geen afvalgrijper?

Ook als je nog geen grijper hebt, kun je meedoen met Dordt Schoon. Op verschillende locaties in de wijken vind je uitgiftepunten waar je een grijper op kan halen. Je kunt onder andere bij drie locaties van de bibliotheek, verschillende buurthuizen en bij een aantal kerken terecht. Na het ophalen van je grijper kun je gelijk aan de slag. Na afloop lever je je grijper weer in bij het uitgiftepunt. Wil je ook na Dordt Schoon blijven opruimen, dan mag je de afvalgrijper houden. Je wordt dan wel gevraagd om een registratieformulier in te vullen. Je ontvangt dit formulier bij het uitgiftepunt.

Hier vind je een lijst met uitgiftepunten. Wil je een grijper ophalen bij een uitgiftepunt, stuur dan een mailtje naar schoon@dordrecht.nl om een afvalgrijper te reserveren.


Ommetje Dordt Schoon met de Ommetje app

Heb jij toevallig al de handige Ommetje-app van de Hersenstichting op je telefoon? Dit is een app die je uitdaagt om iedere dag een korte wandeling te maken. Wil je van wandelen een gewoonte maken en daarbij gelijk afval opruimen, sluit je dan aan! We hebben op deze app een team aangemaakt: Dordt Schoon. Wil je ook in dit team? Download de Ommetje-app op je telefoon op de website www.hersenstichting.nl/ommetje, voer de teamcode KHW3Q in, grijp je prikker en start je dagelijkse ommetje. Zo doen we het toch samen en motiveer je elkaar! 


Film je ommetje!

Lekker aan de slag? Vergeet dan vooral niet om een enthousiast filmpje te maken en deze op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers te zetten! Een leuke foto mag natuurlijk ook. De leukste, gekste of meest bijzondere filmpjes en foto's maken kans op een mooie tas om je afvalgrijper in te doen. Hipper afval opruimen bestaat er niet! Zet je filmpje of foto voor 28 maart online met #ommetjeDordtSchoon.


Tas voor afvalgrijper


Een ommetje Dordt Schoon, dat doen we veilig

Ook tijdens deze bijzondere editie van Dordt Schoon blijft het natuurlijk belangrijk dat het voor iedereen veilig is en blijft om deel te nemen. Weizigt vraagt iedereen dan ook zich te houden aan een aantal regels tijdens het opruimen. De actuele regels vind je hier.

 

Vragen en informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Leanne Stange via e-mailadres schoon@dordrecht.nlGa naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl