Spring naar inhoud
Home Inwoners Dordtse doorpakkers Dordt Schoon 2019
Dordt Schoon 2019

Doe ook mee!

Dordt Schoon gaat om een echt schone stad. Tijdens deze actieweek werken bewoners, schoolklassen en sportclubs, samen met de gemeente Dordrecht om de stad schoner te maken én te houden. Jij doet toch ook mee?

Dordt Schoon 2019 - 23 t/m 29 maart

Zaterdag 23 maart is het weer zo ver, Dordt Schoon 2019 gaat van start. Iedereen kan meedoen aan deze jaarlijks terugkerende actie. Net als voorgaande edities start Dordt Schoon op de Landelijke Opschoondag, 23 maart, die door Nederland Schoon georganiseerd wordt. 


banner DS 2019

Laat weten wat je (al) doet!

Organiseer je speciaal voor Dordt Schoon een actie of ruim je altijd al zwerfvuil op? Iedereen kan Dordt Schoon gebruiken om zijn of haar actie onder de aandacht te brengen. Want alle acties, klein of groot, zijn bijzonder genoeg om te laten zien aan de mede-Dordtenaren. Bekijk hier de acties die al aangemeld zijn.

Doe mee en meld je aan!

  1. Meedoen is simpel! Bedenk een leuke actie en vraag buurtbewoners/vrienden/leden van je sportclub zich bij jouw actie aan te sluiten.
  2. Vul het MS Word-bestanddigitale aanmeldformulier (128 kB) in (opslaan op je eigen computer) en meld je actie aan door dit formulier te sturen naar schoon@dordrecht.nl. Hierna ontvang je een bevestigingsmail met daarin informatie over het ophalen van de materialen.
  3. Aan de slag! Deel foto's van je actie op social media en gebruik de hashtag #dordtschoon. Volg daarnaast Dordt Schoon op Facebook en op Twitter.

Samenwerken?

Duurzaamheidscentrum Weizigt heeft alle Dordtse basisscholen uitgenodigd om mee te doen aan de actieweek. Samenwerken met een basisschool geeft een actie extra (positieve) aandacht. Wil je weten of de school bij jou in de buurt ook actief is? 

Of wil je weten wie bij jou in de buurt een Dordtse Doorpakker is, neem dan contact op met Weizigt via schoon@dordrecht.nl. Je kunt zelf ook een oproep plaatsen op Facebook zodat je samen met anderen een actie kunt starten.


Volle zakken met zwerfafval

Verwacht je na je actie volle zakken te hebben die je niet in de ondergrondse container of in je rolcontainer kwijt kunt, laat de zakken dan ophalen door HVC.

Voorwaarden om de zakken aan te kunnen bieden:

  • Aangeven op het aanmeldformulier dat je gebruik wilt maken van deze voorziening.

  • Dat je de speciale afvalzakken van Weizigt gebruikt, de  afvalzakken zijn gratis en op te halen bij Weizigt.

  • De aanbiedplaats van de zakken aan de openbare weg ligt. Graag aangeven op het aanmeldformulier.

Belangrijk om te weten

Gemeente Dordrecht financiert geen grofvuilcontainers meer voor inwoners. Iedere inwoner van Dordrecht kan zelf grofvuil aanbieden bij HVC. Dit wordt gratis opgehaald. Inwoners kunnen het grofvuil ook zelf wegbrengen. Het lenen van een (gratis) aanhangwagentje bij HVC behoort ook tot de mogelijkheden.

Vragen en informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Kirsten Hendriks, Waarnemend Coördinator Dordt Schoon, via e-mailadres schoon@dordrecht.nl of telefoonnummer (078) 770 4422.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant
  • Genieten van lokale producten!                         www.rechtstreex.nl


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl