Home Inwoners Weizigt is weer open! Welke maatregelen gelden er bij Weizigt?

Welke maatregelen gelden er bij Weizigt?

Weizigt is weer open

Om een bezoek aan Weizigt voor iedereen mogelijk te maken, gelden er een aantal maatregelen. Door je aan deze maatregelen te houden zorgen we er samen voor dat een bezoek aan Weizigt veilig blijft en voor iedereen mogelijk is. We hopen op je begrip en zien je graag binnenkort weer op ons terrein!

Waar moet ik me bij een bezoek aan Weizigt aan houden?

We vragen je op het terrein te houden aan een aantal basisregels:

• Houd 1,5 meter afstand
  • Gun elkaar de ruimte
  • Volg de pijlen op het terrein
  • Ben je ziek of voel je je niet lekker? Blijf dan thuis.

Zo blijft een bezoek voor iedereen veilig!

Hoe ziet een bezoek aan Weizigt eruit?

Wil je een bezoek brengen aan het terrein van Weizigt? Gezellig! We zijn elke dag van 9.00 uur tot 17.00 uur geopend. Lees vooraf wel even goed onderstaande informatie door:

• Er mogen 250 bezoekers tegelijkertijd op het terrein aanwezig zijn. Uit ervaring weten wij dat wij dit aantal niet halen. Dit is namelijk zichtbaar in de registratie van de bezoekersaantallen van de afgelopen jaren. Het is dan ook niet meer nodig om bij de ingang van het terrein de bezoekers te tellen.
  • Beide ingangen van het terrein zijn weer open. Je kunt zowel aan de kant van het Koetshuis als aan de kant van de speeltuin het terrein op en af.
  •  Op het terrein vragen we je de pijlen te volgen. Overal op het terrein geldt eenrichtingsverkeer.
  • Kinderen mogen samen spelen, volwassenen houden altijd afstand. Tenzij je uit hetzelfde gezin komt.

Wat kan ik nog wel en wat kan ik niet doen?

Om een bezoek aan Weizigt zo veilig mogelijk te maken, kun je niet van alle voorzieningen gebruik maken.

Wat kan er wel:

• De Tuinen, Kas, Stadsboerderij en Aquarama zijn geopend. Deze kun je dan ook bezoeken. Ook hier geldt eenrichtingsverkeer. De stal gaat pas om 11.00 uur open, voor die tijd worden de stallen schoongemaakt en uitgemest.
  • De weides zijn geopend, maar hier geldt wel een maximaal aantal bezoekers: 6 kinderen en 3 volwassenen tegelijk in de weide.
  • Het Knaagdierenhok is geopend, hier geldt dat steeds 1 gezin tegelijk naar binnen mag en iedereen achter de hekken blijft. Aaien mag wel.
  • De voedermachines en de verzorgingskar kun je gewoon gebruiken.
  • Alle educatieve objecten en speeltoestellen kun je gebruiken.
  • De toiletten op de Stadsboerderij zijn geopend.

Wat kan er niet:

• De Bijenstal en het Informatiepunt op de Stadsboerderij zijn gesloten. Er kunnen dus ook geen ijsjes/honing gekocht worden.
  • Het Klompenhok op de Stadsboerderij is gesloten.
  • De dieren worden om 16.00 uur zonder publiek gevoerd, meehelpen kan dus helaas niet.
  • Voorlopig worden er geen activiteiten op het terrein georganiseerd. Zodra dit wel weer het geval is, lees je dat op onze website en social media.

Wat doet Weizigt verder nog om het bezoek voor mij veilig te maken?

• Op 12 verschillende plekken op het terrein vind je desinfecterende gel.
  • Bij de wasbakken vind je extra zeeppompjes met antibacteriële zeep. We vragen je regelmatig te handen goed, minimaal 20 seconden, te wassen.
  • Wij zorgen dagelijks voor meerdere schoonmaakrondes op ons terrein en maken zoveel mogelijk contactoppervlakten schoon. De toiletten worden twee keer per dag schoongemaakt.

Educatie en schoolbezoeken

De scholen voor primair onderwijs zijn vanaf 8 juni weer volledig geopend, uiteraard nog steeds met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Voor de komende periode probeert Weizigt de scholen daarom alternatieven te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van leskisten over diverse thema's.  Daarmee kunnen leerkrachten op school een les geven over thema's zoals vlinders, bijen, afval of water.

Ook proberen we bestaande lessen om te bouwen voor op school. Bijvoorbeeld de les "Bij de bijen op bezoek". Scholen ontvingen een digitaal alternatief met daarbij ook stekjes die de leerlingen voor de bijen kunnen opkweken tot bloeiende planten!

Het Educatief Aanbod voor schooljaar 2020-2021 staat wel al online en het is ook al mogelijk om in te schrijven. Scholen hebben hiervoor al een uitnodiging ontvangen. Na de zomervakantie hopen we namelijk weer groepen op het terrein te kunnen ontvangen.

Scholen hebben al een uitnodiging ontvangen om in te schrijven voor het nieuwe schooljaar. Meer informatie vind je hier. Mocht je als docent/school nog vragen hebben, kun je contact opnemen via 078 – 770 8200 of educatieweizigt@dordrecht.nl.

Ik heb een vraag! Op welke manier kan ik die stellen?

Heb je een vraag over de maatregelen? Neem dan contact met ons op via:

We houden je op onze website en social media op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Ben je op ons terrein en heb je een vraag? Spreek een van onze medewerkers aan, herkenbaar aan hun werkkleding in Weizigt-groen.

Weizigt is weer open