Spring naar inhoud
Home Inwoners Samen in de wijk Sterrenburgpark - water en natuur om te spelen

Sterenburgpark: water en natuur om te spelen

opening sterrenburgpark biggetjespark


Heel veel Sterrenburgers, ondernemers en organisaties in de wijk dachten mee over de plannen voor een natuurlijke, waterrijke speelplek in het Sterrenburgpark. Het Biggetjespark is geopend, maar er komt nog veel meer.


Ook Weizigt deed mee in de voorbereidingen en werkte ook samen met bijvoorbeeld Het Kristal, een basisschool in Sterrenburg die ook erg actief meewerkte aan het Biggetjespark.

Op die plek kun je nu heerlijk spelen. Bovendien is het park nog aantrekkelijker voor sporters (calisthenics, bootcamp, joggen, basketbal, voetbal en nog veel meer), wandelaars (van rolstoelwandelen tot -binnenkort- beweegroutes) en natuurliefhebbers.


start werkzaamheden biggetjespark sterrenburgpark


Tuin van Sterrenburg
Het enthousiasme om mee te doen (van fysiotherapeut tot jongerenwerker tot ondernemer tot wijkbewoner tot...) is gebleven. Enkele wijkbewoners en ondernemers deden een voorstel voor de Tuin van Sterrenburg. In het park (op de plek waar E-wheels zit) is er ruimte voor de eerste horeca, een openbaar toilet en vlakbij ook een watertappunt.
 

Er komt ook een vereniging voor de bewoners van Sterrenburg, die elkaar dan kunnen helpen en ondersteunen. Het leer-werkbedrijf (in samenwerking met scholen) kan bijvoorbeeld zorgen voor het doen van klusjes voor ouderen. 


langste tafel in winkelcentrum sterrenburg


Heel veel mogelijk

De aanpak in het Sterrenburgpark laat zien wat er allemaal mogelijk is als wijkbewoners en medewerkers van bedrijven en organisaties samen meedoen.
Ook Weizigt sluit graag aan als de thema's duurzaam en natuur een belangrijke rol spelen. De gemeente Dordrecht ondersteunt deze ontwikkelingen van harte.


poster spelen en bewegen sterrenburgpark

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl