Spring naar inhoud
Home Inwoners Samen in de wijk

Samen in de wijk

in gesprek over groen en spelen in de wijk sterrenburg

Er zijn heel veel bezoekers ieder jaar weer bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Maar de medewerkers van Weizigt zijn ook vaak elders te vinden. Bijvoorbeeld bij scholen en organisaties in de wijk. Daar werkt Weizigt samen aan groene, schone, duurzame buurten.


Groen en Blauw - over natuur en water
De gemeente Dordrecht werkt aan de natuur (groen) en het water (blauw) in en rond de stad, in de Dordtse wijken. Dat gebeurt samen met allerlei organisaties die zich daar voor inzetten, maar ook met de bewoners van de stad.
In een presentatie (okt 2019) PDF-bestandover het groenblauwe Eiland van Dordrecht (7337 kB) kun je daar meer informatie over vinden.


Ook de bewoners van Dordrecht kunnen meehelpen. Op de site groenblauwdordrecht.nl is te lezen:
"De tuinen en daken van alle Dordtenaren samen vormen meer dan 60% van het oppervlakte in de stad. Als we onze tuinen en daken klimaatbestendig maken zorgen we ervoor dat onze stad ook in de toekomst gezond en leefbaar blijft. Het is niet alleen beter voor ons allemaal, je eigen tuin wordt er ook mooier en leuker van."
Op die site staan vele tips en ideeën.


Duurzaamheidscentrum werkt daar aan mee. Bijvoorbeeld door te werken aan natuurlijke schoolpleinen en aan activiteiten om tuinen te vergroenen (stenen er uit, planten er in - samen met Steenbreek). Daarvoor zoeken ze de partners in de Dordtse wijken op.


groen doet goed op basisschool het kristal


Gezondheid
Al vele jaren doet Weizigt mee in allerlei activiteiten om de gezondheid te bevorderen. Voor een aantal Dordtse wijken was er bijvoorbeeld Groen doet Goed (programma IVN), Spring eens op Groen en Doe FF Gezond.

Veel daarvan komt nu samen in Toppie Dordrecht, waarin ook Weizigt meedoet. Toppie Dordrecht organiseert en bundelt activiteiten voor alle kinderen van 0-12 jaar in Dordrecht. De Toppie thema’s zijn sport, spel, cultuur, natuur en gezondheid. "Toppie helpt je kind ontdekken wat het leuk vindt en biedt een ontmoetingsplek voor (groot)ouders en kinderen", zo zegt Toppie op hun website.

naar website gemeente over schone, leefbare buurt


Schone wijken
Een schone wijk vergroot de leefbaarheid. In een schone wijk is het prettiger wonen. Daarom zet Weizigt zich daar al vele jaren voor in. Bijvoorbeeld door Dordt Schoon, door schoonmaakdagen te ondersteunen en met de hulp van vele honderden vrijwilligers, de Dordtse Doorpakkers. Zij ruimen in hun buurt het zwerfafval op. 


Ook woningcorporaties zetten zich in voor schone, leefbare buurten. Bovendien zijn er de nodige Dordtse ondernemers die meedoen.
Iedere Dordtenaar (bewoner, ondernemer, medewerker van een organisatie in de wijken) kan een handje helpen. Op de website van de gemeente Dordrecht is daar meer informatie over te vinden.


steen eruit boom erin steenbreek dordrecht vogelbuurt



Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl