Spring naar inhoud
Home Inwoners Over Weizigt Tuinen en Bijenstal

Tuinen en Bijenstal

tuin van weizigt


Duurzaamheidscentrum Weizigt heeft drie soorten tuinen en een bijenstal. Ze liggen verscholen achter de monumentale gevel van het Koetshuis. 


Samenwerken met de natuur
Bij het tuinonderhoud houden we rekening met de natuur (ecologisch beheer). We gebruiken dus geen chemische bestrijdingsmiddelen en maaien bijvoorbeeld in fases. Hierdoor groeien op het terrein zeldzame plantensoorten, zoals ratelaar en beverneltorkruid.

Als je zo rekening houdt met de natuur, krijg je veel verschillende soorten insecten, bloemen, planten en dieren voor terug. In de tuinen vind je tekstborden die meer vertellen over het ecologisch beheer en de schoonheid van de natuur.


Cultuurtuin

Deze tuin is cirkelvormig opgebouwd. De speels aangelegde klinkerpaden in de cultuurtuin leiden je langs de kruidentuin en de moestuin.


tuin van weizigt

Heemtuin

In de heemtuin staan een aantal monumentale bomen uit de landgoedperiode. De zeldzame vijvercipres op het terras staat er ongeveer even lang als het koetshuis. Biotopen in de heemtuin zijn onder andere een beemd met een dijk, een loofbos, een moeras, een vogelbosje en een stinsenbos.


tuin van weizigt


Bijenstal

Bij Weizigt kiezen we voor ecologisch imkeren. Dit betekent dat het welzijn en de behoeften van de bij centraal staan. Zo blijft bijvoorbeeld de honing voor de bij zelf. Wil je meer leren over de wonderlijke bij en wat het betekent om ecologisch te imkeren? Binnenkort opent onze vernieuwde Bijenstal. 


tuin van weizigt


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl