Spring naar inhoud
Home Inwoners Over Weizigt Bezoekersinformatie

Bezoekersinformatie

kleine beestjes (onder)zoeken

Ontdekken, leren, recreëren

Duurzaamheidscentrum Weizigt biedt volop mogelijkheden voor inwoners en scholen om te ontdekken, te leren en te recreëren. Weizigt is een prachtige plek om elkaar te ontmoeten en kennis op te doen.

Weizigt inspireert tot duurzaam denken en handelen. 


stadsboerderij

Openingstijden

Stadsboerderij Weizigt, de Tuinen en de rest van het terrein zijn elke dag* geopend tussen 9.00 uur en 17.00 uur. De stallen op de Stadsboerderij zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur geopend. De dieren worden elke dag rond 16.00 uur gevoerd.


Het terrein van Weizigt is gesloten op Eerste Kerstdag (25 december), Nieuwjaardag (1 januari) en Koningsdag (27 april). Ook zijn wij gesloten op dinsdag 2 juli 2024 in verband met een teamuitje.   


energie van de zon bij weizigt


Koetshuis en Fideel

In Koetshuis Weizigt vind je ontmoetingscentrum Fideel en Gemiva. Fideel is elke dinsdagochtend, woensdagmiddag en donderdagochtend open. De ingang van Fideel is aan de achterkant van het Koetshuis, bij het terras. Kom vooral een kijkje nemen.


Bij Fideel kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten, gebruikte kinderkleding krijgt er een tweede kans en er is een inzamelpunt voor cartridges, plastic doppen en mobieltjes.
Ook is er een ruilboekenkast en een zogenaamde 'gunkast'. Daar vind je nieuwe spulletjes die door hun vorige eigenaar niet gebruikt worden en gegund worden aan een ander.


LET OP: het is niet meer mogelijk om een ruimte te huren bij Duurzaamheidscentrum Weizigt in het Koetshuis of in Stadsboerderij Weizigt.

waterdiertjes vangen

Toegangsprijzen

Toegang tot het gehele terrein is gratis.

Deze regels gelden op het terrein van Weizigt

  • Op het hele terrein mogen geen honden komen. Opgeleide hulphonden zijn wel welkom.
  • We zijn een gezonde plek voor kinderen, dieren en volwassenen. Daarom is het hele terrein van Weizigt rookvrij. Roken of dampen is verboden.
  • Op het hele terrein zijn fietsen niet toegestaan. Je kunt je fiets parkeren in de fietsenstalling bij de speeltuin en aan de zijkant van het Koetshuis.

Parkeren

Kom je met de auto? Houd er dan rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen bij Weizigt beperkt is. Aan de Weeskinderendijk (5 minuten lopen naar Weizigt)  kun je gratis parkeren.


Aan de achterzijde van het station (achter de speelplaats) vind je betaalde parkeerplaatsen. Klik hier om je route te bepalen.


Hieronder de plattegrond van het hele terrein. Als je er op klikt, krijg je een groter formaat te zien.plattegrond nieuw 2

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl