Spring naar inhoud
Home Inwoners Kunstenaars exposeren Expositie 2019

Expositie 2019

Sinds 2013 biedt Duurzaamheidscentrum Weizigt lokale en regionale kunstenaars de gelegenheid te exposeren op haar terrein. Op het voormalig landgoed, dat jaarlijks door ongeveer 160.000 mensen bezocht wordt, komt de kunst goed tot haar recht. De multidisciplinaire werken trokken de afgelopen jaren veel belangstelling van zowel bezoekers als media. Ook in 2018 richt Weizigt weer een interessante expositie in op haar terrein.


Afgelopen voorjaar hebben verschillende kunstenaars uit de Drechtsteden een multidisciplinaire expositie ingericht op het terrein van Weizigt. De expositie is tot en met 31 oktober elke dag van 09.00 uur tot 17.00 uur gratis te bezichtigen.


Kunstenaars 2019


Bert Gort

Terugblik - Bert Gort

Titel: Terugblik

Omschrijving: Een beeld dat de beweging laat zien van het kind dat op andere, eigen wijze de wereld bekijkt. Wellicht met de hoop alles op zijn kop te zien. Inspiratie voor de volwassene om nog eens terug te blikken in de tijd. Wat deden we en wat doen we nog steeds? Een vraag om even bij stil te staan.

Locatie: Vijvercipres

Website: www.beeldensite.nl


Dineke Verdoorn

Nature Woman - Dineke Verdoorn

Titel: Nature Woman

Omschrijving: Ongebakken klei-objecten. De klei-objecten in organische vormen, maken samen 'Nature Woman'. Na de expositie worden ze buiten geplaatst en door het gebruik van enkel natuurlijke elementen, zullen ze uiteindelijk oplossen en weer terug in de natuur  komen. 

Locatie: Klimaatzone

Website: www.facebook.com/dekleister111


Marianne Gravendeel

Expansion - Marianne Gravendeel

Titel: Expansion, waaronder The Taste Collection

Omschrijving:

Verschillende schilderijen van eten, waaronder noten en fruit, uit de natuur. De natuur brengt producten voort die de mens nooit kan evenaren. Al zijn we in staat om te modificeren en te veredelen, de kern is toch het product dat de natuur ons oorspronkelijk geschonken heeft. En daar maakt Marianne een diepe buiging voor: "Ik schilder ze in ootmoed, ik ben een natuuraanbidder".

Locatie: Klimaatkas, achterwand

Website: www.facebook.com/marianne.gravendeel


Rika Bieren

Herramium & UIT VAAR - Rika Bieren

Titel: Herramium & UIT VAAR

Omschrijving: Gedroogde materialen uit de tuin van Duurzaamheidscentrum Weizigt zijn verwerkt in een raamherbarium. Tevens wordt er een foto geëxposeerd van UIT VAAR, een plantaardig bakje van bloemblaadjes en gelatine, gebruikt als alternatief voor asverstrooiing.

Locatie: Klimaatzone (Herramium) en buitenmuur Stadsboerderij (UIT VAAR)

Website: www.rikabloemkunst.nl


Vilt&Vezels | Charonne de Boer en Tineke van Heeren

Kleuren van Moeder Aarde - Vilt&Vezels

Titel: Kleuren van Moeder Aarde

Omschrijving:

Deze wanddoeken van ruw, onbewerkt wol zijn uniek in verscheidenheid, maar verbonden door het kleurgebruik en materiaal. Gemaakt van vachten waarvan de herkomst te herleiden is en geverfd met plantaardige en natuurlijke verfstoffen.

Locatie: Klimaatkas, voorportaal

Website: www.viltenvezels.nl

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl