Spring naar inhoud
Home Inwoners Kunstenaars exposeren Expositie 2018

Expositie 2018

Sinds 2013 biedt Duurzaamheidscentrum Weizigt lokale en regionale kunstenaars de gelegenheid te exposeren op haar terrein. Op het voormalig landgoed, dat jaarlijks door ongeveer 160.000 mensen bezocht wordt, komt de kunst goed tot haar recht. De multidisciplinaire werken trokken de afgelopen jaren veel belangstelling van zowel bezoekers als media. Ook in 2018 richt Weizigt weer een interessante expositie in op haar terrein.


Afgelopen voorjaar hebben verschillende kunstenaars uit de Drechtsteden een multidisciplinaire expositie ingericht op het terrein van Weizigt. De expositie is tot en met 31 oktober elke dag van 09.00 uur tot 17.00 uur gratis te bezichtigen.


Kunstenaars 2018

Angelique van der Valk

Angelique van der ValkTitel: Schoonheid in detail

Omschrijving: Door het drogen en persen van groenteafval wordt een heel nieuwe wereld van vezels en patronen zichtbaar. Macrofoto’s hiervan zijn afgedrukt op biologisch canvas, daarna zijn lijnen in verf toegevoegd.           

Locatie: Stadsboerderij

Website: www.angeliquevandervalk.nl


Bert Gort

Bert GortTitel: Foot Prints

Omschrijving: Een beeld wat uitnodigt om in plaats te nemen en even stil te staan bij de vraag “Wat laat ik hier achter op aarde?” Het beeld biedt de kijker de gelegenheid zich even af te sluiten voor de omgeving en een antwoord voor zichzelf te geven.

Locatie: Vijver

Website: www.beeldensite.nl


Eelse Bies

Eelse BiesTitel: Mytilus Edulis

Omschrijving: De mossel, de schelp die al eeuwen symbool staat voor leven, liefde en vruchtbaarheid is met de hand gemaakt in Diabas,. Diabas is een vulkanisch stollingsgesteente. Deze natuursteen komt vooral voor in Midden-Europa en Engeland in oude vulkanische gebieden. Mosselen zijn niet alleen lekker, maar hebben ook een mooie, inspirerende vorm.

Locatie: Klimaatkas


Eelse Bies 2Titel: De Verwijzing

Omschrijving: Dit beeld op een sokkel van basalt is geïnspireerd op de ingang van het nieuwe station te Rotterdam. Het verwijst naar vergezichten, onbekende bestemmingen en naar de plastic troep in de oceaan.. Het beeld is met de hand gemaakt in Diabas.

Locatie: Klimaatkas


Eelse Bies 3Titel: 365 dagen x miljoenen kilo's plastic

Omschrijving:

Met dit project van 365 lege plasticflesjes opgehangen aan een visnet vraagt Eelse aandacht voor het probleem en de gevolgen van plastic voor ons milieu en voor het leven in de oceaan. Elk flesje staat voor miljoenen kilo plastic dat per dag in de oceaan terecht komt.

Per jaar gaan er vele zeezoogdieren en zeevogels dood door afval op zee.

Als vogels en vissen microplastic eten kan het in ons voedsel terecht komen. Gelukkig zijn er maatregelen die het gebruik van plastic terug kunnen brengen. Samen kunnen wij het plasticprobleem terugdringen.

Locatie: Klimaatkas


Website: www.galeriedeopkamer.nl


Mariëlle Braanker

Mariëlle BraankerTitel: Man versus Earth

Omschrijving: De werken verbeelden de mens versus de aarde. De globe die niet meer compleet is door het toedoen van de mens die met de handen in de zij en leeg van binnen toekijkt. Het smelten van het ijs en de ijsberen, symbool voor de gevolgen van de globale opwarming. Daar tegenover staat de groei van de natuur die zich altijd weer probeert te herstellen.     

Locatie: Rondom de vijvercipres

Website: www.marielle-braanker.nl


Rien Olijslagers

Rien OlijslagersTitel: Pally's

Omschrijving: Pally’s zijn nieuw in Nederland. Deze eigenwijze figuurtjes maken deel uit van een circulaire familie. Omdat ze niet in de versnipperaar, verbrandingsoven of iets anders destructiefs terecht zijn gekomen, stellen ze zich (bijna allemaal) dienstbaar op. De Pally’s bestaan uit reststukken van pallets. De gebruikte verf is een 100% duurzame lijnolieverf.

Locatie: Vogeleiland

Website: www.rienolijslagers.nl
Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl