Spring naar inhoud
Home Inwoners Kunst bij Weizigt Studio 76

Studio 76

Titel: Water
Naam: Studio 76

Omschrijving:

Water in relatie met duurzaamheid, een veelzijdig en spannend onderwerp.

Water kent vele vormen: damp, druppels, sneeuw, hagel, waterstralen, golven, zee, drinkwater. De leden van Studio 76 zijn ermee aan de slag gegaan onder begeleiding van hun docenten met als resultaat deze veelzijdige expositie.

 

Hoe zijn we te werk gegaan?

Allereerst werd de kleur van water onderzocht. Water is natuurlijk niet altijd 

blauw maar krijgt de kleur van een voorwerp of de omgeving die in het water reflecteert. De reflecties in het water zijn niet precies gelijk aan het oorspronkelijke voorwerp dat op de oever staat, maar wordt beweeglijk weergegeven in het deinende water.

Water beweegt door de wind en dat maakt dat reflecties rommeliger aangebracht worden. Lukt het om de stroming van water vast te leggen?

De zee is weer een verhaal apart. Golven, de branding…de luchten en wolken daarboven. Waar de golf breekt, is het schuim wit.

 

Studio 76

Een persoonlijke benadering

Vervolgens kwam de persoonlijke invulling van het thema water en duurzaamheid. Er werd o.a. nagedacht over de rol van water in ons leven. Dit is een zeer veelzijdig onderwerp gebleken met zowel kleine, persoonlijke invalshoeken, als het aanspreken van grotere maatschappelijke kwesties.

 

Een aantal leden van Studio 76 heeft zich laten inspireren door de zee. 

De uitbeelding van water in zijn vele vormen: kleuren, golven, kalm en wild, open zee en zoet water. Maar ook wat betekent die zee voor jou, of aan zee wonen? Of varen over de zee? Vakantie aan zee? Mooie herinneringen aan zee?

Andere leden hebben het thema duurzaamheid gerelateerd aan het milieu. De droefheid van de bewoners van het water waar vervuiling is opgetreden. Een schreeuw om hulp. Of de droogte. Hoe belangrijk water is voor de mens om te leven. Het water als schaarste uitgebeeld.

Ook hebben leden zich gebogen over het hergebruik van materialen. Met “afval” zoals doppen en drijfhout hebben zij een werk gemaakt, hierbij mede verwijzend naar het wereldwijde probleem van de “plastic soup”. 

 

Er zijn persoonlijke stillevens, portretten en landschappen uit voortgekomen en we hebben genoten van het proces. We hopen dat u geniet van het resultaat, deze expositie!

Locatie: Klimaatzone

Website: www.studio76dordt.nl


Studio 76

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl