Spring naar inhoud
Home Inwoners Duurzaam en natuurlijk Rechtstreex

Rechtstreex van boer naar bord

naar de website van rechtstreex"Verse, seizoensgebonden boodschappen doen direct bij boeren en makers uit je eigen regio", zo omschrijft Rechtstreex waar deze organisatie voor staat. "Je bestelt online of neemt een abonnement en geniet van het beste wat de regio te bieden heeft."

Volgens Rechtstreex betekent dat, dat je weet waar je eten vandaan komt. Bovendien steun je boeren die werken aan een aantrekkelijk landschap in deze regio. Iedereen in die voedselketen krijgt een gezicht.

"
Bij Rechtstreex geloven we in een andere voedselketen: lokaal, transparant en sociaal. Lokaal: onze producten komen van leveranciers van maximaal 50 kilometer van Rotterdam. Transparant: bij ieder product vermelden we de leverancier die van iedere euro die jij besteedt 56 cent krijgt. Sociaal: boeren, makers en consumenten kennen elkaar in de korte keten en bouwen samen aan relaties voor de lange termijn."

Duurzaam
In een lokale keten krijg je veel meer mee wat het seizoen is. Door producten uit het seizoen te eten, eet je vers en met een zo laag mogelijke belasting voor het milieu. Je kent degenen die zorgen voor jouw eten, je kunt er zelf langs gaan.
Door de korte afstand tussen de boerderij en jouw bord hoeft jouw eten niet ver te reizen. Dat scheelt weer een heleboel transport en energie.


Hoe werkt dat?
Rechtstreex maakt het mogelijk om boodschappen te doen bij lokale boeren en voedselmakers. Je bestelt online en haalt jouw boodschappen op bij een punt bij jou in de buurt.
Je boodschappen worden afgeleverd op jouw wijkpunt. Je betaalt bij Rechtstreex altijd achteraf, na het ophalen. Dordrecht heeft op dit moment twee afhaalpunten, in de binnenstad en in Stadspolders. Afhalen kan daar op woensdag (check de site van Rechtstreex voor wijzigingen).

Meer weten of groenten bestellen? Kijk eens op www.rechtstreex.nl.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl