Spring naar inhoud
Home Inwoners Duurzaam en natuurlijk Duurzaamheidsfabriek

Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark

Naar website Duurzaamheidsfabriek


De Duurzaamheidsfabriek is de plek waar bedrijven – van startups tot wereldspelers – hun innovaties een stap verder kunnen brengen. De Duurzaamheidsfabriek maakt deel uit van een groot innovatienetwerk. Het initiatief kwam van de coöperatie Leerpark (samenwerking van gemeente Dordrecht en ROC Da Vinci College).

Dé plek voor duurzame innovatie

Startups én wereldspelers zijn welkom in de Duurzaamheidsfabriek. Dat is dé plek om duurzame innovaties een stap verder te brengen. Van innovatiebegeleiding tot de bouw van een prototype of de eerste stappen naar productie. In de innovatieve fabriek met maakhallen is een groot aantal faciliteiten beschikbaar – van watersnijders tot 3D-printers en lasrobots.

Met de aanwezigheid van het onderwijs is er toegang tot een breed spectrum aan kennis en kunnen studenten waar mogelijk ingezet worden bij de uitvoering.


Duurzaamheidsfabriek

Ontmoeten en kennisdelen
Het innovatienetwerk waarin de Duurzaamheidsfabiek zit, geeft mogelijkheden voor kansrijke projecten. Denk aan zoeken van financiering, begeleiden bij doorontwikkeling en opschaling en de juiste verbindingen leggen.

De bovenste verdieping van de Duurzaamheidsfabriek is ingericht voor overleg, vergaderingen, trainingen en events. Gearrangeerde én toevallige ontmoetingen in de Duurzaamheidsfabriek leiden regelmatig tot vernieuwende inzichten, projecten en producten. Die ruimten zijn ook te huur.


naar website leerpark dordrecht


Technologie(onderwijs) ondersteunen en promoten
Het Leerpark, de  publiek-private samenwerking tussen gemeente en Da Vinci College, wil innovatie stimuleren en een hybride leeromgeving bieden voor studenten. Het beroepsonderwijs wordt er versterkt en er is alle aandacht voor technologiepromotie.

De Duurzaamheidsfabriek heeft een focus op de (maritieme) maakindustrie, de energietransitie en smart technology. Dat zijn allemaal onderwerpen die nauw aansluiten bij de strategische thema’s van de regio. Een groot deel van de infrastructuur en voorzieningen in de fabriek zijn eigendom van het regionale bedrijfsleven, dat hiermee ook een actieve rol heeft in de ontwikkeling van het onderwijs.


Duurzaam gebouw

Duurzaamheid is hét thema. Dat is ook terug te vinden in het gebouw zelf. Zom is er een hele bijzondere gevel:
een unieke 4D-gevel. De roterende gevel van het Sliedrechtse bedrijf Cablean Group, kan bijvoorbeeld: zonne-energie opwekken, CO2 reduceren, regenwater afvangen en bufferen, hittestress tegengaan, reclame maken.

De innovatieve installaties van Mampaey installatietechniek zijn energiezuinig. Er is een warmte- en koude-opslag, die ook weer een belangrijke rol heeft in het onderwijs. Deze WKO-installatie is aangesloten op het Warmtenet Dordrecht.


Meer weten?

Lees nog veel meer over alle mogelijkheden en doelen van de Duurzaamheidsfabriek op hun website.


Alles over leren, ondernemen, werken en wonen op het Leerpark iste vinden op www.leerpark.nl.Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl