Spring naar inhoud
Home Inwoners Duurzaam en natuurlijk Drechtstadsboer

Drechtstadsboer

Naar website drechtstadsboer


"Eten van boeren en producenten uit de directe omgeving tegen een eerlijke prijs op je bord. Dat is wat Drechtstadsboer in de Drechtsteden wil bereiken. Daarmee leveren we een positieve bijdrage aan een gezondere aarde, een gezondere samenleving, een gezondere economie en een gezond lichaam", zo laat Drechtstadboer weten.


Drechtstadsboer omschrijft zichzelf als een vernieuwende netwerkorganisatie, een groene conceptontwikkelaar, een avontuurlijke koploper zoekend op weg naar een duurzame samenleving. Drechtstadsboer wil een systeemtransitie in de landbouw stimuleren: met zijn allen op den duur naar eerlijker prijzen, gezonder voeding en transparantere relaties.


Wat doet Drechtstadsboer?

Drechtstadsboer professionaliseert duurzame stadslandbouw in de regio. Een hechte relatie tussen stad en platteland is dan belangrijk. Drechtstadboer heeft verschillende projecten om daar aan te werken. Op hun website is daar meer over te vinden.


Daar is ook meer informatie te vinden over alle partners, hun nieuwsbrief en video's en over hoe je die lekkere, gezonde groenten kunt kopen. Groenekratje met De Groenten van Cors is een initiatief van Zorgboerderij de Zuidpunt, Stichting de Groeituinen en Stichting Drechtstadsboer.


naar groenten van cors

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl