Spring naar inhoud
Home Inwoners Duurzaam en natuurlijk Drechtse Energie

Drechtse Energie

Drechtse Energie, hun website

Drechtse Energie is een coöperatie, opgericht in 2014 voor en door inwoners van de Drechtsteden. De coöperatie wil bijdragen aan het terugdringen van vervuilende energiebronnen en de lokale economie versterken.

 

"Wij zijn een partij in de Drechtsteden die voor inwoners en bedrijven onderhandelt met de gemeenten en andere belanghebbenden om eigen windturbines te bouwen, zonnedaken en -weiden en andere toekomstige energietransitie ontwikkelingen te realiseren", zo schrijven ze op hun website.


Voor iedereen in de Drechtsteden

Iedereen in de Drechtsteden kan meedoen met Drechtse Energie. Zij vinden het namelijk erg belangrijk dat zoveel mogelijk mensen investeren in wind- of zonne-energie. Dat zorgt voor een goede leefomgeving voor iedereen.

Je kunt je persoonlijk aansluiten, maar ook bedrijven, verenigingen en belangengroeperingen zijn welkom. De leden beslissen mee over de toekomst van wind- en zonne-energie in de Drechtsteden.


Drechtse Energie

Samenwerking met ECD

Drechtse Energie werkt ook samen met Energiecoöperatie Dordrecht (ECD). Dat is een samenwerkingsverband van de gemeente Dordrecht en de HVC Groep). Zij willen graag samen aan de slag met de bouw en exploitatie van een windturbine op Krabbegors, langs de Dordtse Kil.

Er is een heldere taakverdeling: de ECD realiseert de bouw van de molen; Drechtse Energie zorgt voor draagvlak in Dordrecht en het werven van leden.

 Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl