Spring naar inhoud
Home Inwoners Dierenspeurtocht in het Weizigtpark

Dierenspeurtocht in het Weizigtpark

Ben jij een dierenvriend en een echte speurneus? Dan is deze speurtocht echt iets voor jou!
 In het Weizigtpark, direct naast ons terrein, hebben zich namelijk 18 dieren in de bomen verstopt. Kun jij ze vinden? Haal de nieuwe Dierenspeurtocht op bij Duurzaamheidscentrum Weizigt, zet je speurneus op en ontdek waar de verschillende dieren zich schuilhouden. Je kunt de speurtocht vanaf woensdag 31 maart gratis ophalen bij Weizigt. Veel plezier!


Dierenspeurtocht

 

Hoe werkt het?

In het Weizigtpark houden zich hoog in de bomen flink wat dieren schuil. En ze laten zich niet zomaar zien! Weet jij hun schuilplekjes te vinden?

Haal je Dierenspeurtocht op bij Weizigt en loop met behulp van de plattegrond langs alle verstopplekken. Heb je een dier gevonden? Schrijf dan de naam van het dier op de achterkant van het speurblad. Bij een aantal dieren vind je op het blad ook nog een leuke doe-opdracht. In totaal zitten er 18 dieren verstopt in het park. De route start en eindigt bij het Koetshuis. Neem je eigen potlood of pen mee om de antwoorden op te schrijven.


Waar haal ik mijn speurkaart?

BakjeJe vindt de speurtocht (en de invulstrookjes) in een bakje aan het hek bij het Koetshuis. Dat is de ingang aan de zijde van het Van Baerleplantsoen. Je hoeft dus niet het terrein op om een speurtocht op te halen en kunt elk moment van de dag de route gaan lopen. PDF-bestandOok kun je de Dierenspeurtocht downloaden.  (12 MB)

 

Houd het leuk en veilig!

We nodigen iedereen uit om de Dierenspeurtocht te komen lopen, maar zorg er wel voor dat het voor iedereen leuk en veilig is. Houd daarom voldoende afstand tot andere mensen in het park. Is het heel druk? Kies dan een ander moment om de speurtocht te doen.


Dierenspeurtocht achterkant

 

Win een prijs!

BrievenbusTijdens de speurtocht kom je langs het Informatiebord van Weizigt bij het station. Op het speurblad vind je bij dit bord nog een extra opdracht waarmee je een mooi natuurboek kan winnen! Aan het einde van elke maand wordt er een boek verloot onder de goede inzendingen. Wil je meedoen? Neem dan bij de start een invulstrookje mee en stop het ingevulde strookje in de brievenbus van Weizigt. Deze vind je helemaal links aan de voorzijde van het Koetshuis. Loop je met meerdere kinderen de route, neem dan ook meerdere invulstrookjes mee.


Veel plezier!

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl