Spring naar inhoud

Winnaar zonnebloemwedstrijd

Hoera! De winnaar van de zonnebloemwedstrijd ‘de hoogste van Dordt 2021’ is bekend. De 11-jarige Fernando Regoort kweekte dit jaar de hoogste zonnebloem: een reus van maar liefst 4 meter en 10 centimeter! Het ‘groene mannetje’ ging persoonlijk bij Fernando langs om hem te feliciteren en hem zijn prijst te overhandigen.Met bijna 30 inzendingen is de wedstrijd van de gemeente Dordrecht voor de tweede keer op rij geslaagd. In april startte de zonnebloemcompetitie, met als doel aandacht te vragen voor biodiversiteit in de stad.

Fernando had vorig jaar ook al een poging gewaagd om de hoogste zonnebloem te kweken. Helaas was toen de bloem geknakt. Maar zo zie je maar weer: de aanhouder wint. Met de zaden van vorig jaar is het hem dit jaar gelukt om de hoogste zonnebloem te kweken. “Ik verklap nog steeds niet hoe ik mijn zonnebloem zo hoog krijg. Een tip wil ik wel geven. Als je slakken wilt tegenhouden, kun je karton op de bodem rondom je plant leggen. De slakken blijven dan weg.”

Klein maar reuzebelangrijk

Maar de grootste winnaars van allemaal in deze wedstrijd zijn de insecten. Insecten hebben het moeilijk. Deze kleine bestuivers vinden steeds minder voedsel. Er bloeien te weinig planten. Gelukkig kunnen we met onze tuin of balkon een handje helpen door bloeiende planten neer te zetten. Het liefst inheemse, wilde planten. Want alleen deze planten geven nectar en stuifmeel. Dat is het voedsel voor bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen. In Nederland leven naast de honingbij nog 359 soorten wilde bijen en hommels. Zonder deze insecten zouden er veel minder bloeiende planten, bomen en vogels zijn.

Dus help de natuur, maak je tuin en balkon groener. Tips wat er allemaal mogelijk is, vind je volop op www.groenblauwdordrecht.nl.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl