Spring naar inhoud

Weizigt verwelkomt 1000e Dordtse Doorpakker

Deze maand heeft de 1000e Dordtse Doorpakker zich gemeld bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Barbara Beckers heeft van Duurzaamheidscentrum Weizigt een afvalgrijper gekregen en is Dordtse Doorpakker geworden. Een Dordtse Doorpakker ruimt vrijwillig zwerfafval op en helpt mee Dordrecht schoon te maken en te houden. Weizigt ondersteunt Dordtse Doorpakkers met advies en materiaal om het opruimen nog makkelijker en leuker te maken.


Barbara maakt meerdere keren per week een stukje van haar buurt schoon. De ene keer een stuk van de Singel, de ander keer langs de molen en de Noordendijk. 'Dan stap ik de deur uit om even 10 minuten pauze te houden, maar het is zo fijn om buiten op te ruimen dat ik nooit binnen een half uur weer binnen ben.'

BarbaraBlijft het schoner?

Normaal gesproken wisselt ze elke week van locatie. Maar ze gaat nu een klein experiment doen door elke keer hetzelfde stukje op te ruimen. Door dit te doen wil ze erachter komen of het gebied daardoor ook schoner blijft. Afval trekt namelijk extra afval aan. Barbara krijgt veel positieve reacties als ze afval prikt en hoopt dat het mensen er ook van weerhoudt afval op straat te gooien als ze zien dat bewoners het zelf opruimen. 

Bijzonder hoeveel Dordtenaren meedoen

Al 10 jaar lang houden Dordtse Doorpakkers zelf hun buurt schoon, vrijwillig en zelfstandig. Weizigt registreert wie er een afvalgrijper in zijn of haar bezit heeft en welk gebied er schoongemaakt wordt. Zo weet Weizigt hoeveel Dordtse Doorpakkers er zijn en in welke wijken ze actief zijn. Het is bijzonder om te zien dat zoveel Dordtenaren zich inzetten voor een schone stad en dit ook al jarenlang trouw en vol enthousiasme doen. Zo dragen zij, ieder op een eigen manier, een steentje bij en maken zij samen Dordrecht steeds een stukje schoner. Gemeente Dordrecht is ontzettend trots op hen!

Zelf ook meedoen?

Wil jij ook Dordtse Doorpakker worden? Kijk voor alle informatie bij Zwerfafval opruimen.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl