Spring naar inhoud

Weizigt versoepelt maatregelen voor publiek

Vanaf woensdag 1 juli versoepelt Duurzaamheidscentrum Weizigt een aantal maatregelen die op het terrein gelden. Weizigt is dan weer 7 dagen per week geopend en mag 250 bezoekers tegelijkertijd ontvangen. Daarnaast is het terrein dan weer aan beide kanten, aan de zijde van het Koetshuis én aan de zijde van speeltuin, toegankelijk.


Weizigt versoepelt maatregelen

 

Door het hele land worden woensdag 1 juli verdere versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd, zo ook bij Weizigt. Op dit moment mag Weizigt 75 bezoekers tegelijkertijd op het terrein ontvangen. Vanaf woensdag gaat dit aantal naar 250 bezoekers. Ook gaan beide ingangen van het terrein weer open. Je kunt vanaf 1 juli dus zowel aan de kant van het Koetshuis, Van Baerleplantsoen, als aan de kant van de speeltuin, Markettenweg, het terrein op en af. Daarnaast kun je met ingang van komend weekend ook op zaterdag en zondag weer naar Weizigt. Duurzaamheidscentrum Weizigt is dan weer de hele week van 9.00 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek.

 

1,5 meter blijft gelden

Niet alle maatregelen worden versoepeld. Zo blijft het eenrichtingsverkeer over het gehele terrein gelden en worden bezoekers nog steeds gevraagd 1,5 meter afstand te houden. Ook vindt er nog steeds een extra schoonmaakronde plaats en vind je op 12 plekken op het terrein desinfecterende gel. De Bijenstal en het Informatiepunt blijven voorlopig gesloten en het voeren van de dieren gebeurt nog steeds zonder publiek.

Ook worden er nog steeds geen activiteiten en lessen aangeboden op het terrein van Weizigt. Na de zomervakantie zullen de lessen voor het basisonderwijs, met de nodige voorzorgsmaatregelen, wel weer hervat worden. Hopelijk kunnen de activiteiten voor publiek komend najaar ook voorzichtig weer opgestart worden.

 

Meer weten?

Weizigt is ontzettend blij dat er steeds meer mogelijk is op het terrein. Door elkaar de ruimte te geven en de geldende maatregelen na te leven, kan iedereen op een prettige en veilige manier van de Tuinen en de dieren komen genieten.

Alle informatie over een bezoek aan Weizigt, welke maatregelen er op het terrein gelden en antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier. Houd voor de laatste ontwikkelingen en actuele informatie ook de Facebookpagina van Duurzaamheidscentrum Weizigt in de gaten.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl