Spring naar inhoud

Duurzaamheidscentrum Weizigt weer open voor publiek

Na ruim vijf maanden zonder bezoekers, gaat woensdag 19 mei het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt weer open. Vanaf dan kun je weer 7 dagen per week een kijkje komen nemen bij de dieren of wandelen door de Tuinen. De binnenruimtes zijn voorlopig wel nog gesloten. Om een bezoek te brengen aan het terrein maak je vooraf online een reservering. Weizigt heet iedereen weer van harte welkom!

 

Weizigt weer open


Elke dag van 09.00 uur tot 17.00 uur is de gehele buitenruimte van Duurzaamheidscentrum Weizigt weer geopend voor publiek. De binnenruimtes, zoals de stallen van de Stadsboerderij, de Klimaatkas en het Aquarama, zijn voorlopig wel nog gesloten. Ook het voeren van de dieren wordt de komende tijd nog zonder publiek gedaan. Wel kun je heerlijk wandelen door de Tuinen, een kijkje nemen op het Vogeleiland en lekker knuffelen met de dieren in de knuffelweide.

 

Volg de pijlen

Om ervoor te zorgen dat een bezoek voor iedereen veilig is, hanteert Weizigt een aantal maatregelen. Bezoekers worden gevraagd om online een reservering te maken. Dit kan eenvoudig via de website van Weizigt. Naast de algemene coronaregels geldt over het gehele terrein eenrichtingsverkeer, duidelijk aangegeven door middel van gele pijlen. Ook vind je op 14 plekken op het terrein desinfecterende gel en staat er antibacteriële zeep bij de wasbakken.

 

Activiteiten en lessen

Op dit moment worden er nog geen activiteiten en lessen aangeboden op het terrein van Weizigt. Na de zomervakantie zullen de lessen voor het basisonderwijs wel weer opgestart worden. 

 

Meer weten?

Na vijf stille maanden is Weizigt ontzettend blij dat de hekken weer open mogen. Door elkaar de ruimte te geven en de geldende maatregelen na te leven, kan iedereen weer op een prettige en veilige manier van de Tuinen en de dieren komen genieten.

Alle informatie over een bezoek aan Weizigt, welke maatregelen er op het terrein gelden en antwoorden op veelgestelde vragen, vind je op hier. Houd voor de laatste ontwikkelingen en actuele informatie ook de Facebookpagina van Duurzaamheidscentrum Weizigt in de gaten. 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl