Spring naar inhoud

Weizigt lanceert nieuwe les: De kracht van water

Wat gebeurde er in deze regio tijdens de Sint Elisabethsvloed, 600 jaar gelden? Hoe en wanneer ontstonden de waterschappen en hoe zorgen zij voor waterveiligheid? Welke bijzondere dieren leven er in de Biesbosch en waarom is schoon water belangrijk voor de natuur?

Dit komen leerlingen allemaal te weten bij de nieuwe les: De kracht van water.

 

De kracht van water


Weizigt ontwikkelde deze les in opdracht van Watereducatie Drechtsteden en in samenwerking met organisaties in de regio.

De les is gericht op leerlingen van de bovenbouw van het primair onderwijs. Leerkrachten kunnen de les zelf uitvoeren op school met behulp van een digitale presentatie en een handleiding. Ze kunnen kiezen voor een kortere of langere versie van de les. Alle informatie en de lesmaterialen zijn te vinden op www.weizigt.nl/dekrachtvanwater

 

Waterproject met excursie

'De kracht van water' leent zich heel goed als start van een waterproject op school. Om te laten zien dat er in onze waterrijke regio van alles te beleven en leren valt over water, maakten we ook een Waterkaart.


Waterkaart

Klik op de kaart voor een groter exemplaar en klik vervolgens op de verschillende locaties en bordjes voor meer informatie.


Thirza en Fé gingen met de kaart alvast een kijkje nemen in de regio. Bekijk hun filmverslag hier:Win een excursie!

Ter ere van het herdenkingsjaar van de Sint Elisabethsvloed in 2021 organiseert Watereducatie Drechtsteden na de zomervakantie een wedstrijd. Schoolgroepen kunnen hierbij een geheel verzorgde excursie winnen naar één van de locaties op de Waterkaart.

Houd je mailbox en deze website daarom goed in de gaten!

 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl