Spring naar inhoud

Weizigt lanceert Dierenspeurtocht in het Weizigtpark

Nu een bezoek aan het terrein al eventjes niet mogelijk is, heeft Duurzaamheidscentrum Weizigt dinsdagmiddag 30 maart een speciale Dierenspeurtocht in het Weizigtpark gelanceerd. Wethouder Rik van der Linden overhandigde het eerste exemplaar van de speurtocht aan Evelien van Gemiva-SVG Groep. De gratis speurtocht is vanaf woensdag 31 maart af te halen bij Weizigt.


Lancering Dierenspeurtocht

 

'Zitten er 18 dieren verstopt in het park?' Evelien kan haar oren bijna niet geloven. Samen met wethouder Rik van der Linden mocht zij dinsdag 30 maart als eerste een stukje van de Dierenspeurtocht lopen. 'Ik ben ontzettend benieuwd wat we gaan vinden!' Samen ontdekten zij na even speuren de schuilplekken van de eerste twee dieren.

'Mooi hoe op deze manier het Weizigtpark ingezet wordt. Zeker in deze tijd is het groen in de stad, en het gebruik hiervan, ontzettend belangrijk', aldus wethouder Rik van der Linden.

 

Verstopt in het park

Nu Weizigt al een flinke tijd gesloten is voor publiek, vormt de Dierenspeurtocht een mooi alternatief voor een bezoekje aan het terrein. In het Weizigtpark, wat natuurlijk wel gewoon vrij toegankelijk is, houden 18 dieren zich hoog in de bomen schuil. Met behulp van een plattegrond loop je langs alle verstopplekken. Op het speurblad staat daarnaast bij een aantal dieren een leuke doe-opdracht én een prijsvraag. Elke maand wordt er onder de goede inzendingen een mooi natuurboek verloot.

 

Kom je ook speuren?

Doe je ook mee aan de Dierenspeurtocht? Je kunt de speurtocht vanaf 31 maart afhalen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Je vindt de kaart in een bakje aan het hek bij het Koetshuis. Je kunt de speurtocht dus ook ophalen als Weizigt gesloten is. Daarnaast vind je de speurtocht hier als download. Neem wel zelf een pen of potlood mee om de antwoorden op te schrijven.

 

Om de Dierenspeurtocht leuk en veilig te houden, vragen we iedereen wel om voldoende afstand tot andere mensen in het park te houden. Is het heel druk? Kies dan een ander moment om de speurtocht te doen.

Alle informatie over de Dierenspeurtocht vind je hier.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl