Spring naar inhoud

Weizigt komt naar je toe!

Zolang het nog niet mogelijk is om met schoolgroepen een bezoekje aan Weizigt te brengen, bieden wij de scholen een alternatief aanbod.

Natuurlijk kunnen we onze dieren, de Tuinen of het Aquarama niet naar het klaslokaal brengen, maar onze lessen kunnen we met wat aanpassingen wel naar de scholen brengen. Dit doen we door de lessen te vertalen naar een leuke activiteit met allerlei materialen om opdrachten en proefjes te doen.


Alternatief aanbod

 

Dit voorjaar zou de les Veer & Vacht op ons terrein gegeven worden, net als de lessen Kleine Beestjes, Lente, Bijen en Water. Alle groepen die zich hebben ingeschreven voor deze lessen krijgen van ons een berichtje en een passende alternatieve les.

Zo krijgen de groepen die normaal Veer & Vacht zouden volgen op ons terrein een pakketje met veren en met wol van het schaap om op school proefjes mee te doen. Met daarbij een inleidende les voor op het schoolbord en een werkblad over het gedrag en uiterlijk van dieren.

En in plaats van een les over de Lente in de Tuinen van Weizigt bieden scholen een pakketje met onder andere zaden die de leerlingen zelf kunnen laten ontkiemen. Daarbij horen opdrachtjes en onderzoekjes om de kenmerken van de lente rondom de school te ontdekken. Denk daarbij aan vogels die gaan nestelen, knoppen aan de bomen die openspringen en insecten die weer rond gaan zoemen.


Natuurles


Daarnaast roepen we alle scholen in Dordrecht op om mee te doen aan De Grote Natuurles! Deze les vindt plaats tijdens de landelijke Buitenlesdag op 13 april en is een initiatief van IVN Natuureducatie en Jantje Beton. Vorig jaar hebben meer dan 3000 scholen buiten les gegeven. Dit jaar vraagt de Buitenlesdag extra aandacht voor de natuur in de vorm van een speciale natuurles met een hoofdrol voor botanisch stoepkrijten. We dagen de leerlingen uit hun schoolplein door een groene bril te bekijken en de anonieme plantjes een naam te geven. Scholen die zich voor De Grote Natuurles aanmelden krijgen een leuk pakketje toegestuurd (zolang de voorraad strekt. Aanmelden kan hier. 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl