Spring naar inhoud

Weizigt en Gemiva breiden samenwerking verder uit

Woensdag 1 juli zetten Duurzaamheidscentrum Weizigt en Gemiva SVG-groep samen hun handtekening onder de huurovereenkomst voor de Paardenstal van Koetshuis Weizigt. Hiermee wordt de samenwerking tussen Weizigt en Gemiva officieel verder uitgebreid. Naast dagbesteding op Stadsboerderij Weizigt en in de Koetsruimte van Koetshuis Weizigt, zal vanaf deze zomer ook de Paardenstal hiervoor ingezet worden.


Gemiva en Weizigt


De voorbereidingen lopen al enige tijd, maar op 1 juli 2020 wordt de samenwerking tussen Weizigt en Gemiva officieel uitgebreid met de huur van de Paardenstal. Gemiva heeft vanaf dat moment de beschikking over de gehele benedenverdieping van Koetshuis Weizigt. Twee jaar terug kregen 25 cliënten namelijk al een werkplek in de Koetsruimte.

In de Paardenstal krijgen bezoekers de gelegenheid om, op bepaalde momenten, aan te schuiven voor een bakje koffie of thee. Ook ontmoetingscentrum Fideel, nu gevestigd in de Koetsruimte, krijgt hier een plekje. Op de nieuwe locatie van Fideel worden de duurzame activiteiten, zoals het inzamelen van recyclebare materialen en kinderkleding, voortgezet. Maar er worden ook nieuwe activiteiten gestart zoals het bakken van zoete lekkernijen en het verzorgen van de catering voor Weizigt. Niet alleen Weizigt en Gemiva, maar ook de bezoekers van Weizigt zullen dus zeker plezier hebben van deze uitbreiding.

In tegenstelling tot twee jaar geleden, toen met taart en een heuse polonaise de handtekening werd gezet onder de huurovereenkomst, wordt er dit keer geen feestelijk tekenmoment georganiseerd. Maar zodra de Paardenstal helemaal ingericht is en de cliënten hun weg gevonden hebben, zal de uitbreiding van deze samenwerking alsnog gevierd worden.

 

Gemiva en Weizigt

Gemiva biedt sinds 2011 dagbesteding aan op het terrein van Weizigt met het doel de vaardigheden van cliënten van Gemiva goed in te zetten waardoor ze een prettige en nuttige invulling aan hun dag geven. Iedere cliënt krijgt de kans om zijn of haar talenten te laten zien in de omgang met de bezoekers. Samen leveren zij een belangrijke bijdrage aan het duurzame karakter van Weizigt. Meer informatie over Duurzaamheidscentrum Weizigt is te vinden op www.weizigt.nl. Alle informatie over de werkzaamheden van Gemiva is te vinden op www.gemiva-svg.nl.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl