Spring naar inhoud

Week van de Groene Tuin - Tip 4

10 april 2020


Van 7 tot en met 13 april is het De Week van de Groene Tuin. Met dit initiatief willen Stichting Steenbreek en NL Greenlabel bewoners, juist in deze moeilijke tijd, inspireren om hun tuin te vergroenen en te verduurzamen.


Tuintip 4


Tip 4: Bodem

De bodem is misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw tuin, maar deze krijgt vaak de minste aandacht. Door te investeren in een rijk bodemleven krijg je gezonde vitale planten die het beter gaan doen en ook veel minder water nodig hebben.

Je kan zelf compost maken van oud tuin- en keukenafval, want deze grond is het allerbeste voor een levende bodem en er zitten veel belangrijke mineralen en bacteriën in. Ook in de borders, vakken met planten, kun je blad en snoeiafval laten liggen. Dit zorgt voor een mulchlaag tussen de planten en maakt dat onkruiden minder snel gaan groeien en vocht verdampt zo minder snel. Op die manier hoef je minder te wieden en water te geven.


Benieuwd naar de vlog van tuinman Lodewijk Hoekstra en meer informatie bij deze tip? Klik verder.


Groenblauw Dordrecht

Ken je de website www.groenblauwdordrecht.nl al? Dit is een website voor inwoners (en organisaties) die zich bezig houden met de inrichting van de openbare ruimte van Dordrecht. Hier vind je informatie en inspiratie op het gebied van klimaatadaptatie en natuurvriendelijk inrichten.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl