Spring naar inhoud

Week van de Groene Tuin - Tip 3

9 april 2020


Van 7 tot en met 13 april is het De Week van de Groene Tuin. Met dit initiatief willen Stichting Steenbreek en NL Greenlabel bewoners, juist in deze moeilijke tijd, inspireren om hun tuin te vergroenen en te verduurzamen.


Tuintip 3


Tip 3: Klimaat

Door het veranderende klimaat krijgen we te maken met langere periodes van droogte en intensere regenval. Door deze piekbuien wordt het riool overbelast en is de kans op overstromingen groot.

Door regenwater op te vangen in bijvoorbeeld een regenton kun je het vervolgens gebruiken voor de planten in de tuin. Ook kun je de regenpijp afkoppelen van het riool zodat het op een natuurlijke wijze kan infiltreren in de bodem. Om te zorgen dat dit goed gaat en het water daadwerkelijk de bodem in zakt, moet je kijken of dit wel mogelijk is. Water loopt namelijk niet weg als er teveel tegels liggen of als de bodem niet goed waterdoorlatend is. Een plantenborder helpt, grindstrook en anders een infiltratiekrat.

Benieuwd naar de vlog van tuinman Lodewijk Hoekstra en meer informatie bij deze tip? Klik verder.


Groenblauw Dordrecht

Ken je de website www.groenblauwdordrecht.nl al? Dit is een website voor inwoners (en organisaties) die zich bezig houden met de inrichting van de openbare ruimte van Dordrecht. Hier vind je informatie en inspiratie op het gebied van klimaatadaptatie en natuurvriendelijk inrichten. 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl