Spring naar inhoud

Week van de Groene Tuin - Tip 2

8 april 2020


Van 7 tot en met 13 april is het De Week van de Groene Tuin. Met dit initiatief willen Stichting Steenbreek en NL Greenlabel bewoners, juist in deze moeilijke tijd, inspireren om hun tuin te vergroenen en te verduurzamen.


Tuintip 2


Tip 2: Biodiversiteit

Wist je dat al 80% van onze vlinders zijn verdwenen de afgelopen 100 jaar? Wist je ook dat jouw tuin sterk kan bijdragen aan de diversiteit en dus als stapsteen kan dienen voor insecten, vogels en bijvoorbeeld kleine zoogdieren zoals egels?


Doe mee en maak van jouw tuin een mini natuurgebied en zorg voor veel verschillende soorten groen zoals hagen, bomen, vaste planten en plekken met kruid-achtigen zoals, koolzaad, klavers en brandnetels. Ook helpt het om vogelhuisjes op te hangen en bijvoorbeeld met gesnoeide takken een takkenril te maken. Dit is dan weer een ideale schuilplek voor bijvoorbeeld egels. Een tuin hoeft ook niet te netjes te zijn dus juist blaadjes laten liggen en rommelige hoekjes creëren. Een klein water element doet wonderen en zorgt al snel voor libellen in de tuin, tevens kunnen vogels en insecten daar water drinken.

Benieuwd naar de vlog van tuinman Lodewijk Hoekstra en meer informatie bij deze tip? Klik verder.


Groenblauw Dordrecht

Ken je de website www.groenblauwdordrecht.nl al? Dit is een website voor inwoners (en organisaties) die zich bezig houden met de inrichting van de openbare ruimte van Dordrecht. Hier vind je informatie en inspiratie op het gebied van klimaatadaptatie en natuurvriendelijk inrichten. 



Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl