Spring naar inhoud

Week van de Groene Tuin - Tip 1

7 april 2020


Van 7 tot en met 13 april is het De Week van de Groene Tuin. Met dit initiatief willen Stichting Steenbreek en NL Greenlabel bewoners, juist in deze moeilijke tijd, inspireren om hun tuin te vergroenen en te verduurzamen.


Tuintip 1

 

Tip 1: Ontstenen

Veel mensen nemen stenen in de tuin, omdat ze denken dat dit voor weinig onderhoud zorgt. Toch is uit onderzoek gebleken dat tuinen met veel verharding en dode materialen net zoveel onderhoud met zich meebrengen als groene en natuurlijke tuinen. Dit komt omdat er relatief veel te wieden is en te ‘poetsen’ terwijl groene tuinen vaak zelfregulerend zijn. Zo is het er koeler door het groen en hoef je minder water te geven. Vaste planten zorgen al snel voor een dekkend bladerdek waardoor er bijna geen onkruid tussen de planten groeit en gras hoeft niet meer zo vaak te worden gemaaid, want dan krijg je bloeiende klavers en andere mooie plantjes.


Een levende tuin is goed voor iedereen en vergroenen is niet moeilijk, dus trek die stenen eruit en ga lekker met planten aan de slag.


Benieuwd naar de vlog van tuinman Lodewijk Hoekstra en meer informatie bij deze tip? Klik verder.


Groenblauw Dordrecht

Ken je de website www.groenblauwdordrecht.nl al? Dit is een website voor inwoners (en organisaties) die zich bezig houden met de inrichting van de openbare ruimte van Dordrecht. Hier vind je informatie en inspiratie op het gebied van klimaatadaptatie en natuurvriendelijk inrichten.



Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl