Spring naar inhoud

Waterspeurtocht Weizigtpark feestelijk geopend

DEZE ACTIVITEIT IS BEËINDIGD


Afgelopen vrijdag, 15 oktober, vond bij Duurzaamheidscentrum Weizigt de aftrap plaats van de Week van Ons Water. Wethouder Rik van der Linden heette iedereen welkom. De jeugdbestuurders van de waterschappen openden vervolgens op een feestelijke manier de nieuwe waterspeurtocht. 


Eerste speurblad

De jeugdbestuurders, Ralph van Waterschap Rivierenland en Imane en Bente van Waterschap Hollandse Delta, reikten de eerste speurbladen uit aan een aantal cliënten van Gemiva. De wethouder stond daarnaast even stil bij de succesvolle Waterspeurtochtsamenwerking rondom watereducatie, want precies 20 jaar geleden werd het Aquarama met de watertentoonstelling bij Weizigt geopend.


Speur naar druppels
De nieuwe Waterspeurtocht is een leuk uitstapje voor in de herfstvakantie! Je vindt de speurbladen in een bakje dat aan het toegangshek hangt bij het Koetshuis Weizigt. Hierop staan de watervragen. De antwoorden vind je op de waterdruppels die in de bomen van het Weizigtpark hangen. Jongere kinderen kunnen aankruisen welke waterplaatjes ze tegen zijn gekomen. Ook staan er op het speurblad een paar leuke doe-opdrachten.
Weer of geen weer, trek gewoon je jas en je kaplaarzen aan en kom speuren. Tegelijkertijd geniet je tijdens je wandeling ook nog van de prachtige herfstkleuren in het park! Op het speurblad vind je ook een prijsvraag. Doe mee en maak kans op een wateruitje voor het hele gezin.

De antwoorden op de speurvragen en inspiratie voor andere leuke wateruitstapjes vind je op www.weizigt.nl/weekvanonswater

De Week van ons Water wordt georganiseerd door Watereducatie Drechtsteden met de partners: Waterschap Hollandse Delta, waterschap Rivierenland, Waterbedrijf Evides en wordt mede mogelijk gemaakt voor Oasen Drinkwater.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl