Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Nieuws

Waterproject voor leerlingen Wellantcollege bij Weizigt

18 december 2019


Dinsdag 17 december gingen 230 brugklassers van het Wellantcollege bij Weizigt aan de slag met het thema water. Door middel van verschillende interactieve spellen en activiteiten namen zij een duik in de wereld van water.

 

In groepjes verspreidden de leerlingen zich over het terrein van Weizigt om actief met het thema water aan de slag te gaan.

Een waterspeurtocht leidde de leerlingen langs 10 verschillende plekken op het terrein van Weizigt en liet ze nadenken over allerlei watervragen. Wat kun je bijvoorbeeld zelf, in je tuin, doen om regenwater op te vangen? En het regenwater wat Stadsboerderij Weizigt opvangt, waarvoor wordt dat gebruikt?

De leerlingen ontdekten ook dat water gevaar met zich mee kan brengen, zelfs dichtbij huis. Door middel van een speciaal Zolderspel leerden ze hoe zij zichzelf in veiligheid kunnen brengen mocht Dordrecht overstromen. Ook werd er gediscussieerd over voorwerpen die van pas komen in zo'n situatie en welke juist totaal overbodig zijn.

Tijdens een spannende waterquiz werden de brugklassers ook nog even stevig aan de tand gevoeld om te peilen hoe het gesteld is met de waterkennis.

Uiteraard kon gister ook een bezoekje aan het Aquarama, en een tochtje op het trekvlot, niet ontbreken. 

 

Hieronder vind je een kleine sfeerimpressie van deze waterdag!


Waterproject 1 Waterproject 2

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant
  • Genieten van lokale producten!                         www.rechtstreex.nl


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl