Spring naar inhoud

Vriendengroep organiseert opruimactie in Dordtse natuur

Veel Dordtenaren zijn gek op de natuurgebieden die het eiland rijk is. Er wordt gewandeld, gefietst, gepicknickt en er wordt helaas ook veel afval achtergelaten. De Dordtse vriendinnen Roos en Simone vonden het tijd om daar wat aan te doen. Op maandag 29 juni organiseren zij samen met hun vriendengroep een schoonmaakactie op twee groene locaties in Dordrecht. Help jij ook mee?


Opruimactie

 

De prachtige Dordtse natuurgebieden zijn altijd al populair geweest. Maar nu iedereen door de coronacrisis wat dichter bij huis blijft, en zijn gebieden als de Dordtse Biesbosch nog meer in trek dan normaal. Zeker met het mooie weer van de afgelopen periode.

Het is ontzettend fijn dat iedereen zo geniet van het groen. Wat alleen minder fijn is dat veel mensen hun afval in de natuur achterlaten. Dat staat niet alleen lelijk maar het brengt ook de dieren en het milieu in gevaar. De Dordtse Roos en Simone komen zelf ook graag in het Dordtse groen om er bijvoorbeeld te picknicken met vrienden. Maar de toenemende hoeveelheid afval konden zij niet meer aanzien. Na zelf al flink wat vuilniszakken afval geraapt te hebben, organiseren zij nu een grote opruimactie. 'Krijg je, net als wij, geen genoeg van de prachtige Dordtse natuur, maar heb je wel schoon genoeg van al het afval? Sluit je dan aan!' Zo willen zij laten zien hoe fijn het is als er geen zwerfafval ligt in de natuur.

 

Meld je aan!

Vind jij schone Dordtse natuurgebieden net zo belangrijk als Roos en Simone? Meld je dan vóór 28 juni aan voor de schoonmaakactie op maandagavond 29 juni door te mailen naar schoon@dordrecht.nl. Er is plaats van 40 deelnemers. De actie duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur en heeft twee startpunten:


  • De Elzen, start op parkeerplaats bij de Viersprong
  • De Tongplaat, start op de parkeerplaats bij de Zuidhaven

Om zo veilig mogelijk volgens de regels van het RIVM met elkaar op pad te kunnen gaan, is het van belang dat je je vooraf aanmeldt en aangeeft vanaf welk startpunt je wil vertrekken. Duurzaamheidscentrum Weizigt zorgt voor de opruimmaterialen (grijpers, zakken en draagringen voor de afvalzak).

Dordtse Doorpakkers
Dordtenaren, zoals Roos en Simone, die zich inzetten voor een schoon Dordrecht en zelf zwerfafval opruimen heten Dordtse Doorpakkers. Wil je ook een Dordtse Doorpakkers worden? Kom dan naar deze actie en schrijf je in. Meer informatie vind je op www.weizigt.nl/dordtse-doorpakkers.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl