Spring naar inhoud

Kom Pasen vieren bij Weizigt

Op tweede paasdag, maandag 1 april, vieren we van 10.00 tot 14.00 uur Pasen bij Weizigt. Er staan allerlei feestelijke activiteiten op het programma. Je kunt eieren zoeken in de tuin, zaadbommetjes maken, knutselen en nog veel meer leuks! Vergeet niet om ook even een kijkje te nemen bij onze schattige lammetjes. 

Kun jij de eieren vinden?


De paashaas heeft in de Tuinen van Weizigt houten eieren verstopt. Weet jij ze te vinden? Als je 5 eieren gevonden hebt, kun je deze inwisselen voor een eierdoosje. Daarna mag je zaadbommetjes maken. Deze kun je in het eierdoosje doen en mee naar huis nemen. Er zijn vijf zoekrondes: de eerste ronde start om 10.30 uur, de laatste om 12.30 uur. Aan elke zoekronde kunnen 30 kinderen meedoen. Dorst gekregen van al dat zoeken? Er staat koude limonade klaar!


Naast speuren naar eieren kan er dit jaar ook weer geknutseld worden. Knip en plak jij een mooie snavel? Ook komt er een groot nest met eieren van papier-maché en verkleedkleren. Samen met de geknutselde snavels levert dit vast en zeker de allerleukste paasfoto's op!  


Verder is er een Weizigt natuurspeurtocht, kun je oud Hollandse spelletjes spelen en loopt er een paashaas rond die koekjes uitdeelt aan de bezoekers. 


Alle activiteiten starten om 10.00 uur en zijn om 14.00 uur afgelopen.

 

Haal nu een kaartje


Voor het eieren zoeken, zaadbommetjes maken en limonade is een kaartje nodig. Dit doen we omdat er maximaal 150 kinderen mee kunnen doen aan deze activiteit. De kaartjes zijn gratis, maar moeten wel opgehaald worden bij Weizigt. De kaartuitgifte start op maandag 11 maart. De uitgifte is van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur in het Koetshuis (op de eerste verdieping). De kaartjes kunnen niet van tevoren gereserveerd worden en op = op.


Voor het knutselen, het grote nest, de natuurspeurtocht en de oud Hollandse spelletjes is een kaartje niet nodig. Hier kan iedereen aan meedoen!


Pasen bij Weizigt


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl